Her er høstens makeup-trender

Bli oppdatert på alt som rører seg i skjønnhetsbildet denne sesongen. Høstens visninger viste alt fra sotede øyne, røde lepper og 80-tallet er tiåret som dominerte fullstendig. Her er de ti viktigste makeup-trendene.

Mari Glans
Publisert:

Høstens makeup-trender er veldig varierte, så her er det noe å velge mellom for enhver smak. Enten du liker mye og dramatisk makeup, eller du er mer forsiktig og klassisk, du vil uansett finne en trend du kan kaste deg over og gjøre til din egen.

80-tallet

Designerne er veldig inspirert av 80-tallet denne sesongen, og det vises også på hår og makeup. Gucci gikk bananas med 80-tallet på sin høstvisning, og viste en David Bowie-inspirert makeup med rosa og lilla øyenskygge helt opp til øyenbrynet, og markert rouge.

Flere designere valgte å legge øyenskyggen helt opp til øyenbrynene, og lekte seg med 80-tallets signaturfarger. Marc Jacobs lekte seg også med 80-tallet på makeup, og modellene ble sminket i forskjellige farger og stiler fra den glade tiåret.

Røde lepper

Dette er sesongens mest tydelige trend. Sjelden ser man så mye røde lepper på visningene som man har gjort denne sesongen. De røde leppene kom i flere nyanser, alt fra orangerøde til dyperøde og bærfargede lepper ble sett på catwalken. De kom også i forskjellige kombinasjoner, og ble brukt sammen med sotede øyne, kraftig eyeliner og helt nøytrale øyne. Her er det bare å finne sin favoritt!

MinMote.no - Norges største moteside

Glødende hud

De siste sesongene har det vært mye fokus på ren og glødende hud, og dette fortsetter også til høsten. Huden skal se naturlig og plettfri ut, og verken være for matt eller for blank. Til høsten og vinteren skal huden også være lysere enn om sommeren, så legg bort solpudderet de neste månedene, og invester i et løst pudder som gir et silkeaktig resultat.

MinMote.no - Norges største moteside

Eyeliner

Eyelineren er også en viktig trend i høst, og ble sett i alle mulig kombinasjoner. Det ble sett mange teatralske versjoner hvor eyelineren var tegnet over vippene på selve øyenlokkene og trukket ut til sidene, mens den klassiske, tykke eyelineren passer perfekt til høstens røde lepper.

Markerte bryn

Tykke øyenbryn var en stor trend i forrige sesong, og når 80-tallet er tilbake for fullt forsvinner ikke brynene med det første. Høstens øyenbryn skal være tykke og brede, og gjerne ekstra markerte, så her er det bare å legge vekk pinsetten og ta fram øyenbrynsblyanten.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside

Bruntoner

Høstens fargepalett er mørkere og mer dyster enn sommerens glade pastellfarger. Ofte kommer jordfargene tilbake om høsten, og den mest brukte fargen på høsten visninger var brunt, gjerne med nyanser av bronse. Chloé hadde en nydelig bronsebrun øyenskygge på sin visning, som ble lagt helt opp til øyenbrynene. En veldig enkel og kul look å kopiere til fest, og du kan selvfølgelig selv velge hvor høyt du vil legge øyenskyggen.

Sotede øyne

De sotede øynene er alltid i trendbildet, og denne høsten er inget unntak. I år finner vi både de klassiske sotede øynene med gråtoner, og i forskjellige metaliiske nyanser. Flere designere viste hardere øyensminke enn vanlig, nå er det ikke så viktig med den perfekte sotingen, øyenskyggen kan gjerne se mer tilfeldig ut med hardere kanter.

MinMote.no - Norges største moteside

Farger

Selv om de mer nøytrale jordfargene dominerer, er det likevel noen innslag av farger i høst. Først og fremst de røde leppene, men også på øynene. Farger som ble sett på høstens visninger var rød, rosa, lilla blått og forskjellige metalliske blåtoner.

MinMote.no - Norges største moteside

Naturlig

Den naturlige looken er alltid gjeldende. Her handler det om å få fram ansikstrekkene sin uten å se sminket ut. Det er huden som skal være i fokus, så jevn og naturlig sminket hud er viktig. Definer øyenbrynene lett, få fram ansiktstrekkene med øyenskygge og rouge i naturlige toner. Et lett strøk mascara og leppepomade på leppene, og den naturlige looken er i boks.

Konturer

Som sagttidligere er 80-tallet overalt i høst. En viktig del av denne trenden, er å jobbe med konturer i ansiktet. I stedet for å legge rosa rouge rett på kinnbeina, legger man heller en beigebrun rouge (noen nyanser mørkere enn huden) under kinnbeina, for å markere dem. Det handler om å bruke naturlige fargetoner og prinsippet om lys og skygge, for å få fram benstrukturen i ansiktet.

Relevante artikler videre:

Mer høsttrender!Her er de fem produktene du må ha i høst!

Ny TV-serie på minMote!Høstens skjønnhetstrender!

Slik skal vi være på håret i høst!Topp hårtrend

80-tallet er stort denne sesongen!Sideskillen er tilbake

Publisert: