Ailo Gaup og Haddy N'jie best kledd på Idrettsgallaen 2012

Tidligere motorcrosskjører Ailo Gaup var kveldens best kledde mann, mens programleder Haddy N'ije så ut som en 70-tallsgudinne, mener minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

AV INGVILL DYBFEST DAHL OG MARTINE LUNDER

Vold har kastet dommen over festantrekkene på idrettsgallen på Hamar og mens programleder Haddy N'jie får topp-plassering på kvinnenes side er det Ailo Gaup som får mest klesros av herrene.

Les Sonias dom over alle antrekkene lenger ned i saken.

Programlederduoen Anne Rimmen og Haddy N'jie får begge skryt for sine kjoler, som er designet av NRKs egen stylist Susanne Hoftun.

- Det har vært fantastisk å jobbe med begge jentene, de er jo så vakre. Når to kvinner skal stå sammen på en scene er samtidig viktig at kjolene fungerer sammen. Haddy og Anne er to sterke programledere og derfor har jeg fokusert på et rent uttrykk med fokus på linjer, sier Hoftun til minMote.

NRK-stylisten sto for hår og make-up, noe hun også gjorde for Anne Rimmen i fjor. Dette er imidlertid første gang hun designer kjolene selv, fremfor å velge en annen designer.

Haddy N'jie og Anne Rimmen

Sonias dom, Haddy N'jie:

Det er tydelig at blått er kveldens store farge, men ingen kler den like godt som programlederen. Den dye v-utringningen, smykket og silhuetten får henne til å minne med om en glamorøs 70-tallsgudinne. Haddy ser alltid fantastisk ut, men her tok hun nok pusten fra mange - inkludert meg.

Sonias dom, Anne Rimmen:

Nydelige Anne Rimmen trakk dessverre det korteste strået når det kom til programlederkjolene. Hun hadde fortjent noe mer ekstraordinært, men kjolen en likevel fin

Marit Bjørgen og Therese Johaug

Skidronning Marit Bjørgen (31) viste fram sine veltrente armer i en asymmetrisk kjole, noe som skapte Twitter-storm under gallen.

Sonias dom, Marit Bjørgen:

Marit Bjørgen har en kropp som vitner om en beundringsverdig viljestyrke, men når hun skal pynte seg synes jeg ikke hun bør velge kjolesnitt som får musklene til å stjele all opperksomheten. Marit burde også byttet ut støvlettene med et par pensko og droppet de sorte strømpene.

Therese Johaug (23) ble kåret til Årets Navn og takket for prisen i en glitrende paljettkjole uten stropper.

Sonias dom, Therese Johaug:

Dette er ikke første gang vi ser Therese Johaug i gullkjole. Jeg synes formen på denne er finere enn den forrige, men den vakre gulljenta tar fortsatt ikke ut sitt fulle potensiale. Paljettene ser ikke eksklusive ut og skoene burde ikke vært sorte.

Vibeke Skofterud og Ailo Gaup

Langrennsløper Vibeke Skofterud (31) kom i lys turkis kjole hun falt for i fjor vår og nå endelig fikk en anledning til å bruke.

- Da jeg ble spurt om å være med her, tenke jeg, «yes, jeg har kjole». Det viktigste er at man går i noe man føler seg vel i selv, sier Vibeke.

Hun kom i følge med programleder Anne Rimmens samboer, Ailo Gaup (31).

Sonias dom, Ailo Gaup og Vibeke Skofterud:

Ailo Gaup er kveldens best kledde - som vanlig! Den tidligere motocrosskjøreren kombinerer mørkeblått med sort, en fargekombinasjon som står sterkt i dagens motebilde.

Vibeke er ei flott dame, men kunne tatt på seg noe litt mer glamorøst. Med en skikkelig gallakjole ville hun minnet om en stjerne på den røde løperen.

Alexander Dale Oen og Anja Johansen, Thorir Hergeirsson og Kirsten Gaard

Alexander Dale Oen (26) som var nominert i flere kategorier, kom i følge med Anja Johansen (24). Hun hadde lånt sko og smykker og den glitrende kjolen var kjøpt på Nelly for 200 kroner.

Sonias dom, Alexander Dale Oen og Anja Johansen:

Alexander Dale Oen kjører klassisk James Bond-stil og lykkes med det. Hans vakre følge Anja Johansen er sexy på den helt riktige måten, men kunne hevet antrekket enda et hakk ved å bytte ut de svarte støvlettene med et par pumps.

Treneren for håndballjentene, Thorir Hergeirsson (47), kom med kona Kirsten Gaard. - Jeg trives best i treningsklær, men dette er jo en én gang i året-anledning, og da er det greit å være sånn passe fin, sier en smilende Gaard.

Sonias dom, Thorir Hergeirsson og Kirsten Gaard:

Både Kirsten Gaard og Thorir Hergeirsson har valgt klassiske festantrekk som kler dem. Hadde Kirsten byttet ut skoene med et par svarte, spisse pumps, ville helheten sett enda bedre ut.

Karen-Marie Ellefsen og Arne Scheie, Petter og Pernilla Solberg

Rallyfører Petter Solberg (37) kom sammen med rallycrossmester-kona Pernilla.

- Jeg leste det skulle være mørk dress og slips, men som motorsportutøver kommer jeg vel unna med dette. Det må være litt tøft, sier Solberg.

Han delte ut pris sammen med bror Henning.

Sonias dom, Petter og Pernilla Solberg:

Herr og fru Solberg er et vakkert par, men denne gangen bommer Pernilla. Når man inviteres på galla, stiller man ikke i bukse.

NRK-profil og jurymedlem Karen-Marie Ellefsen (61) hadde egentlig bestemt seg for ikke å kjøpe ny kjole, men falt for denne fotside fra en japansk designer. Hun kom sammen med Arne Scheie, som fylte 68 år i går.

Sonias dom, Karen-Marie Ellefsen og Arne Scheie:

Karen-Marie Ellefsen og Arne Scheie matcher perfekt på den røde løperen. Ellefsen kunne valgt noen andre øredobber og droppet armbåndet, men ser bra ut. Hun er over 60 år, men kan fint fortsette å vise fram sin lange, slanke figur.

Kari Traa (37) kom med Alex Rosén (43). Kari var kledd i fotsid, blå kjole fra «Skal vi danse»-kollega Nadya Khamitskayas klesmerke, Venti Uno. Kjolen var faktisk så sid at Alex nesten tråkket på den.

Sonias dom, Kari Traa og Alex Rosén:

Dette er galla slik det skal være. Jeg har aldri sett Kari Traa så vakker. Fargen, kjolesnittet, håret, - alt stemmer! Veldig glad for at hun ikke drukner antrekket i tilbehør - en feil mange gjør. Alex Rosén skiller seg ut med hvit dress, men kunne droppet skoene og solbrillene.

Håndballspiller Camilla Herrem (25) kom i marineblå kjole hun hadde kjøpt under VM i Brasil.

Sonias dom, Camilla Herrem:

Camilla har en kropp de fleste av oss bare kan drømme om, men på denne kjolen sitter de utkuttede partiene så høyt oppe at det kan se ut som håndballspilleren har helt rett midje.

Publisert:

Finn mer innhold om: