Sålekrigen fortsetter - skogigantene krangler om den røde sålen

Christian Louboutin har gjort den røde sålen på sine ultraeksklusive pumps til sitt varemerke. Når YSL fulgte etter var det duket for søksmål og enda er konflikten langt fra løst.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Allerede i april 2010 saksøkte det franske skomerket Christian Louboutin motehuset Yves Saint Laurent fordi sistnevnte brukte knallrøde såler på sine designerpumps og sandaler.

Krangelen har også pågått en lang stund, men siste nytt er nå at det er Yves Saint Laurent som ligger an til å få medhold. YSL mener Christian Loubotin ikke kan ta patent på røde såler og får nå støtte fra flere store jus-professorer og advokater, skriver WWD og britiske Vogue.

LES OGSÅ:Ni uforglemmelige Versace-kjoler

- Christian Louboutin bør tape dette søksmålet for at vi skal kunne beholde innovasjon og konkurranse i moteverdenen. Retten bør ikke la én konkurrent få monopol på en farge, mener advokatgruppen.

De har sendt sine uttalelser til retten på Manhattan som skal avgjøre spørsmålet.

Louboutin er en av verdens største og mest eksklusive skodesignere og selger rundt 240.000 par sko i året bare i USA. Da sier det seg selv at de franske skoene er million-business, ettersom prisene varieret fra rundt 2.500 kroner for et par enkle espadrillos til opp mot 40.000 for et par glitrende platform-pumps dekket av krystaller.

LES OGSÅ:Disse skoene bør alle kvinner ha

Christian Louboutin mener selv at alt dette settes på spill dersom YSL får lov til å produsere lignende sko med rød såle.

- Hr. Louboutin er den første designeren som utviklet ideen med å ha røde såler på kvinnesko. YSL sine røde såler er identiske, noe som kan skape forvirring og feiltagelse, står det i søksmålet.

Det er 20 år siden Christian Louboutin laget sine første par pumps med den karakteristiske røde sålen og det eksklusive fottøyet har blitt en stor kjendisfavoritt.

LES OGSÅ:Dette er 90-tallsplaggene som gjør comeback

Fashionista og fotballfrue Victoria Beckham, Jessica Alba og Heidi Klum er bare noen av kjendiskvinnene som har lagt sin elsk på det eksklusive fottøyet, men også her til lands har skoene med rød såle falt i smak.

Blant annet har skjønnhetsdronningen Celina Middelfart, Pia Haraldesen og ikke minst Mette-Marit flere par i sin skosamling.

Følg journalisten på Twitter her!

Publisert: