– Dette er forkastelig

Store motehus kaster seg på markedet og produserer høyhælte sko til barn. Dette får barnelege til å reagere.

Jennifer Bråthen
Publisert:

For snart tre år siden ble Suri Cruise (6), datteren til Katie Holmes og Tom Cruise, avbildet i et par gullfargede, høyhælte sandaler. Dette har åpenbart fått de store motehusene til å tenke, og flere designere hendvender seg nå til den yngre garde.

Designeren Michael Kors har blant annet solgt en rekke varianter til det gryende markedet av foreldre som lar barn iføre seg sko med opptil 8 centimeter høy hæl. Skoene, som er beregnet på barn mellom 6 og 10 år og begynner på størrelse 30, ligger for salg i flere av de store nettbutikkene på det amerikanske markedet.

LES OGSÅ: Suri Cruise (6) omtales som moteikon: – Svært uheldig, mener barnepsykolog

Barnelege, Ljubor Nestorovic, reagerer på at denne type sko selges til små barn.

– Jeg er nesten daglig i kontakt med barn i ulike aldre som klager over vondt i beina. Som rutine inspiserer vi deres skotøy, og ofte er disse av dårlig kvalitet. Enkelte barn har sko med relativt høye hæler, som belaster ledd og muskulatur og sannsynligvis også ryggen. Jeg kan bare tenke meg hvilke skader som kan oppstå om barn bruker skikkelig høye sko, sier han.

Barnelegen fraråder foreldre å kjøpe denne typen sko til sine barn.

– Dette med tanke på langtidskonsekvenser i form av kroniske palger og smerter i rygg eller hofter.

minMote-ansvarlig, Sonia Huanca Vold, er også kritisk til at denne typen sko i stadig økende grad kommer på markedet.

– Dette er forkastelig. Som designer har man et ansvar, og jeg er svært skuffet over at en kjent designer som Michael Kors oppfordrer små barn til å gå med høye hæler. Denne typen sko burde det rett og slett ikke være lov til å selge. Jeg håper ingen norske foreldre kjøper høyhælte sko til sine barn - dette er jo faktisk skadelig, sier hun.

Også skolinjen til artisten Jessica Simpson og designeren Kenneth Coles barnekolleksjoner inneholder høyhælte skovarianter.

Da det stormet som verst rundt Suri Cruises skovalg fikk Holmes kraftig kritikk.

– Som alle andre små jenter elsker hun mine høye hæler. Jeg fant de små jenteskoene med hæler til henne og hun elsker dem, sa Katie Holmes til E! Online.'

LES MER: Gisele Bündchen tjener fett på kroppen sin

LES MER: Nyseparerte Vanessa Rudjord selger luksusgarderoben- verdt en million

Publisert: