Hurra for Meryl Streep! Hun er Vogues eldste forsidepike

Oscar-vinner Meryl Streep (62) pryder forsiden av motebibelen VOGUEs januarutgave. Hun blir da den eldste kvinnen som har prydet bladets cover alene.

Isabelle Ringnes
Publisert:

Amerikanske motenettsteder har kastet seg over forsiden, hvor Streep er presentert med betegnelsen America's Greatest Actress, og hyller valget av en moden kvinne på front.

(Priscilla Presley dukket opp på forsiden som 59-åring sammen med sin datter og barnebarn tilbake i 2004.)

Intervjuet er gjort i forbindelse med Streeps kommende rolleprestasjon som Storbritannias tidligere statsminister Margaret Thatcher.

Og skuespilleren snakker åpenhjertig ut til bladet og forteller om utfordringene man får ved å eldes i Hollywood.

Hun deler blant annet tankene hun hadde tilbake i 1989 da hun fylte 40 år.

- Jeg kan huske at jeg spurte mannen min på den tiden - jaja, hva skal jeg gjøre nå? Nå er det vel over, sier stjernen.

Året etter mottok Streep tre tilbud om å spille heks i forskjellige filmer. Hun innrømmer at hun tidlig skjønte konteksten.

- Det øyeblikket kvinner er forbi alderen de fortsatt kan få barn, blir de på et nivå kun vurdert som groteske, sier Streep.

Selv har hun fire barn, som tydeligvis ikke har stått i veien for en eventyrlig skuespillerkarriere de siste tyve årene.

Hele elleve ganger har hun vært Oscar-nominert og to ganger har hun vunnet, for «Sophies valg» og for «Kramer vs. Kramer» (beste birolle).

Den store nettavisen Huffington Post beskriver det historiske coveret på følgende vis:

«Grotesk er hun i hvert fall ikke. Til tross for sine 62 år ser Streep fantastisk ut på forsiden, fordi hun faktisk ser ut som hun er 62 år gammel.

Det er ingen tegn til Botox, Restylane eller spraytan - kun litt sminke og behagelige klær fra Carolina Herrara, Vince og RalphLauren» skriver avisen.

VOGUE-journalist Vicki Woods beskriver den 62-år gamle skuespillerinnen med stor beundring.

- Huden hennes er fantastisk og vakkert blek. Og de pene hendenes hennes er stelt så naturlig, at jeg ikke klarer å se om de er lakket eller ikke. Hun er delikat, sier Woods ifølge Huffington Post.

minMote gratulerer.

Publisert: