Kate og Mette-Marit valgte Zara på konsert

Prinsessemote trenger ikke være rådyr og eksklusiv. I går viste hertugine Kate (29) fram nok en Zara-kjole på konsert i Royal Albert Hall.

Hånd i hånd med ektemannen prins William beviste Kate nok en gang at plagg fra billigkjeden Zara er en hertuginne verdig. Denne uken gikk hun nemlig på konsert i en sort og hvit kjole med blondedetaljer fra den spanske kjeden.

LES OGSÅ:Mette-Marit på Nansen-jubileum – sjekk den kongelige comeback-stilen

Flere europeiske prinsesser har lagt sin elsk på klær fra svenske Hennes & Mauritz og spanske Zara og kombinerer gjerne de rimelige plaggene med eksklusivt design. Påtroppende minMote-leder Sonia Volda tror ikke det er tilfeldig at prinsessene velger nettopp disse to kjedene.

- Både Zara og H&M er tidlig ute med trender fra catwalken. Spesielt Zara er flinke på snitt og klarer å designe plagg som er trendy, men samtidig klassiske nok for en prinsesse. Man kan også finne plagg av finere materialer som silke og kasjmir i disse kjedebutikkene, forklarer Vold.

Kongelig favoritt

Den 50-tallsinspirerte kjolen med utsvingt skjørt var tro mot Kates elegante stil, selv om skjørtekanten var betydelig kortere enn til vanlig. Kate matchet kjolen med sorte pumps, mest sannsynlig favorittene fra L. K. Bennett, en stor sort ring, enkel sminke og de karakteristiske store Hollywood-lokkene i håret.

Prislappen på kjolen er knappe 630 kroner.

Å holde varmen kostet imidlertid litt mer - over kjolen hadde Kate en sort jakke fra Ralph Lauren.

Det er dessuten langt fra første gang Kate velger kjededesign fra Zara, noe både hun og søsteren Pippa har fått mye oppmerksomhet for.

LES OGSÅ:Spareprinsessen Kate

På konsert

Også kronprinsesse Mette-Marit har handlet på Zara i det siste. Mette-Marit har fått mye omtale for sine rådyre designervaner, sist når hun dukket opp i en knallrød Pucci-kreasjon i Miami.

Tidligere denne måneden stilte imidlertid på intimkonsert med Coldplay i genser fra Zara. Den strikkede genseren med flere farger og delikate gulldetaljer koster 559 kroner.

LES OGSÅ:Slik sminker du deg som Mette-Marit

Redaktør i motemagasinet ELLE, Signy Fardal, applauderer kronprinsessen for å velge rimelige klær.

- Disse prinsessene viser at det ikke alltid trenger å handle om hvor mye klærne koster. De fleste av oss handler jo rimelige klær, så jeg syns det er helt supert at også kongelige velger kjeder som Zara en gang i blant. Det er veldig bra at folk som blir studert ekstra nøye og som mange ser opp til ikke bare velger rådyr design, sier Fardal til minMote. og fortsetter:

- Noen ganger er man en privatperson selv om man er kongelig og da må man selv få velge hva man skal kle seg i. At man da velger kjeder som Hennes & Mauritz eller Zara syns jeg er utelukkende positivt.

LES OGSÅ:Mette-Marit valgte kjole til 62.000 kroner

- De er rollemodeller

Svenske kronprinsesse Victoria har fått mye skryt for sin mamma-garderobe, som dessuten inneholder flere budsjettvennlige plagg. Når hun skulle markerte at det gamle svenske Riksarkivet skulle omgjøres til barnekulturpalass tidligere i år valgte hun en blå tunikakjole fra Hennes & Mauritz.

LES OGSÅ:Moteekspertene hyller Victorias mamma-stil

Danske kronprinsesse Mary kler seg som regel i luksus fra topp til tå, med merker som by Malene Birger, Prada og Day Birger et Mikkelsen. Da hun besøkte konserthuset i København i september gikk hun imidlertid for et blomstrete skjørt fra H&Ms Concious Romantic-kolleksjon til den nette sum av 499 kroner.

Kongeekspert Kjell Arne Totland berømmer prinsessene for deres budsjettvalg.

- Europas unge kongelige kvinner er viktige rollemodeller og jeg synes det er flott at de også viser seg i klær fra billigkjeder, spesielt i vanskelige økonomiske tider som nå. Både Victoria og Mary blander plagg fra H&M og andre kjeder med dyrere ting. Jeg syntes også det var artig å se at vår egen Mette-Mart hadde valgt en original strikkegenser fra Zara da hun nylig var på konsert i Oslo. Og hun så fantastisk ut, sier Totland til minMote.

Totland trekker også fram spanske kronprinsesse Letizia som en fan av rimeligere kjeder.

Hun har spesielt lagt sin elsk på spanske Mango, som hun dessuten ofte kler barna Leonor og Sofia i. Nylig besøkte hun dessuten Mango-fabrikken i Barcelona, passelig antrukket i en kremfarget kjole fra det spanske merket.

LES OGSÅ:Mette-Marit og Kate elsker nude-fargede pumps

Følg journalisten på Twitter her!

Hvordan var din opplevelse i dag?