Anna Wintour landet ny prestisjejobb

Cindy Ord

Den beryktede Vogue-redaktøren Anna Wintour (63) skal nå også være med på å forme hele framtiden til pubilseringsgiganten Condé Nast.

Wintour har nemlig fått jobben som «artistic director» i det verdenskjente publiseringsselskapet, skriver The Telegraph. Den nye jobben går blant annet ut på å utvikle den kreative visjonen til Conde Nast, som i dag gir ut 18 magasiner.

«Dette er det perfekte tidspunktet for å utnytte Annas ekstraordinere visjon og lederevne for å utvikle Condé Nast både i USA og resten av verden. Anna er et ikon både når det gjelder mote, forretning og kunst, og visdommen hennes påvirker de ståre trendene i samfunnet. Hun er respektert i hele verden som en framgangsrik forretningskvinne», sier Condé Nast-sjef Charles H. Townsend i en pressemelding.

Theo Wargo

Motenettstedet Fashionista.com sier at jobben vil gi Wintour betydelig mer makt i magasinbransjen. Wintour vil blant annet møte alle redaktørene for ulike Condé Nast-publikasjoner for å gi dem råd og si sin mening. Det er ikke et lite ansvar, ettersom Condé Nast gir ut noen av verdens mest kjente magasiner som Vanity Fair, Vogue, The New Yorker og GQ. Condé Nast anses videre av mange som en pionér når det gjelder nisjemagasiner som mote, reise, mat og interiør.

Nyheten setter dessuten en brå stopper for ryktene om at Wintour nærmer seg pensjon. i snart 25 år har hun sitter i sjefsstolen hos Vogue, en jobb hun kommer til å beholde. Moteredaktøren er født i England, men er amerikansk stasborger. Før hun tok over Vogue-styringen var hun blant annet redaktør i britiske Vogue fra 1984. Der var her hun gjorde seg bemerket som en sjef med stålkontoll på alt og alle, etter å ha byttet ut en stor del av staben og forlanget kontroll ned på detaljnivå.

Tre år senere og en sjefsjobb i House & Garden senere, tok hun over som redaktør i amerikanske Vogue. her gjorde hun nok en gang radikale forandringer - nærbilder av ansikter på forsiden ble byttet ut med bilder som viste mer kropp. Wintour var heller ikke redd for å blande rådyre designerplagg med kjedeklær - en kombinasjon som tydelig slo an hos leserne.

Wintours tidligere assisten Lauren Weisberger bidro til å forsterke inntrykket av Wintor som en særdeles kynisk og streng sjef, da hun ga ut boken «The Devil Wears Prada» i 2003 og en påfølgende filmen i 2006. Dette har gjort Anna Wintour til en av motebransjens mektigste kvinner. Et image hun underbygger med signaturstilen - en streng bob-frisyre og store, mørke solbriller.

LES OGSÅ:

MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?