Alexander Wang er ny Balenciaga-designer

Alexander Wang (28) er klar for å ta over en av moteverdenens mest prestisjetunge jobber - sjefsdesigner hos Balenciaga.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Siden den tidligere Balenciaga-designeren Nicolas Ghesquière sjokkerte bransjen med å forlate motehuset etter 15 år, har ryktene florert om hvem som sulle bli hans arvtager. Den velrennomerte designeren Alexander Wang har hele tiden vært et hett navn, og i dag bekrefter Balenciaga ryktene: Det er Wang som skal sitte i sjefsstolen.

Det skriver Balenciaga selv i en pressemelding, skriver motenettstedet Fashionista.com.

- Jeg er beæret over å ha fått en slik rolle i et motehus som jeg så til de grader respekterer og beundrer, sier Wang i pressemeldingen.

Der kommer det også frem at Wang får ansvaret for ready-to-wear-kolleksjonene for både kvinner og menn, samt tilbehørskolleksjonene.

BAKGRUNN:Rystet motebransjen med oppsigelse

Wang vokste opp i San Fransisco hos sine Taiwansk-amerikanske forelde. Han flyttet til New York som 18-åring for å forfølge designerdrømmen på den prestisjetunge moteskolen Parsons. Før andre året var ferdig hadde han imidlertid sluttet, for å lansere sin egen kvinnekollekjson i 2007. To år senere hadde han også laget en underlinje - T by Alexander Wang - og ikke minst en egen skokolleksjon med karakteristiske plattformsandaler.

Alexander Wangs egne klær er kjent for sine lange, rene linjer, geometriske former og mye sort og hvitt. Wang sto også bak en av vårens mest omtalte kolleksjoner med sine sporty og biker-inspirerte plagg. I år har han leget noen av festsesongens mest sexy skinnkjoler, men firkantede utskjæringer. Wangs design står med andre ord i stor kontrast til det Balenciaga er kjent for - runde former og et mer futuristisk preg. Nicolas Ghesquière sørget også for å gi motehuset en celeber kundelisten, med blant annet Vogue-redaktør Anna Wintour, Kristen Stewart og Chloë Sevigny. 62 Balenciaga-butikker over hele verden skal altså snart fylles med Wangs design, samtidig som han beholder sitt eget merke.

minMote-leder Sonia Huanca Vold er spent på hvordan Wang kommer til å forvalte Balenciaga-arven.

- Ghesquière fikk Balenciaga på alles lepper igjen da han tok over på slutten av 90-tallet. Han børstet på mange måter støvet av en gammel skatt, og han har flere ganger gjenskapt Balenciagas varemerke, nemlig den organiske silhuetten med smal midje. Selv forbinder jeg Alexander Wang med grunge og geometri. Han er et ganske «causal» uttrykk, og det blir spennende å se om han klarer å bevare Balenciagas eleganse. Han har uten tvil et enormt talent – det var ikke uten grunn at han ble hele motebransjens «wonderboy» før han hadde fyllt 25., sier hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: