Nyheter

Jenny Skavlan med ny bærekraftig kleskolleksjon

DESIGNER: Jenny Skavlan har samarbeidet med Pierre Robert om en ullkolleksjon med tidløse plagg. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen/MinMote

Jenny Skavlan (33) synes du skal tenke deg nøye om før du kjøper noe fra hennes nye kleskolleksjon.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Jenny Skavlan har blitt hele Norges gjenbruksdronning og en sterk forkjemper for redesign for å minske klesforbruket. Men i samarbeid med Pierre Robert har hun nå kommet med en splitter ny kleskolleksjon.

– Det viktigste er at man kjøper mindre, reparerer og kjøper brukt. Men jeg merker jo også selv at jeg har et visst klesforbruk og de tingene jeg oftest kjøper nytt er funksjonelle basisplagg som man bruker hele tiden, sier Skavlan til MinMote og fortsetter:

– Man kan aldri si at en kleskolleksjon er bærekraftig, men det kan bli et bedre alternativ. Og når det alternativet er tilgjengelig i dagligvarehandel så tenker jeg at det gjør det lettere for forbrukerne å ta et mer bærekraftig valg.

Jenny Skavlan x Pierre Robert er en ullkolleksjon bestående av blant annet T-skjorter, pologensere og sokker. Store deler av kolleksjonen er svanemerket, en ordning som forsikrer forbrukeren om at hele produksjonsløpet er gjort på et mest mulig bærekraftig måte når det kommer til alt fra dyrevelferd, miljø og arbeidsforhold.

– Det at det ikke skal bli produsert noen ting – det kommer dessverre ikke til å skje. Så da tenker jeg det er viktig at de som virkelig bryr seg om å skape en mer bærekraftig motebransje også er til stede. Hvis ikke er det ikke noe bærekraftige alternativer der ute, sier hun.

SKAL FUNKE TIL ALT: Skavlan er opptatt av at ullkolleksjonen kan brukes til alle mulige anledninger. Her er derfor modellene stylet med ett plagg fra kolleksjonen og plagg som passer til forskjellige begivenheter. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen/MinMote

Et av grepene Skavlan har gjort for å fremme gjenbruk er å jobbe med den populære gjenbruksappen Tise. Gjennom kolleksjonen har det også vært viktig å informere forbrukeren om hvordan de kan gjøre mer bærekraftige klesvalg.

Skavlan forteller at fokuset på kolleksjonen er på tidløse plagg, både når det kommer til passform, mønster og farger. Det er en miks av den franske og den norske garderoben: Franske kvinner sin basegarderobe som varer sesong etter sesong og norske kvinner som er gode på ull. Plaggene skal fungere til så mange anledninger som mulig – både skiløypa, hjemme når du skal slappe av, på jobb og på fest.

KLÆR

Skavlans beste tips til en mindre garderobe

Selv om Skavlan er full av gode ord om den nye kolleksjonen synes hun at alle må tenke seg nøye om for de kjøper noe fra den:

– Dette skal du kjøpe hvis du trenger det, hvis det passer til resten av garderoben din og hvis dette gjør at du få mer ut av det du har. Hvis ikke så synes jeg ikke at du skal kjøpe det, sier hun.

Kjendissamarbeid har blitt en populær form for markedsføring og nye kolleksjoner de siste årene. Skavlan legger vekt på at hennes bidrag ikke fører til en ekstra kolleksjon for Pierre Robert.

– Ofte er det sånn at gjestekolleksjoner kommer i tillegg det som merket lager for øvrig, mens her kunne jeg være med å designe en kolleksjon som likevel ville bli laget siden de hver høst kommer med en ullkolleksjon.

Publisert:

Les også

  1. NYHETER

    Jenny Skavlan beskyldes for smykkekopiering

  2. NYHETER

    Motenettsted: Dette er Mote-Norges mektigste 2019

  3. NYHETER

    Julie Bergan og Jenny Skavlan langer ut mot tilbud om kosmetiske inngrep

Relaterte artikler

KLÆR

8 mer bærekraftige klesmerker

NYHETER

Holzweiler med ny visning i København: – Tom og skjelven

NYHETER

Våre beste Black Friday-kjøp

KLÆR

Kronikk: 9 enkle tips for en grønnere garderobe

NYHETER

Motenettsted: Dette er mote-Norges mektigste 2020

NYHETER

Bærekrafts­profilenes 10 bud før Black Friday

NYHETER

Motenettsted: Dette er mote-Norges mektigste