Met-gallaen 2023: Hyller Karl Lagerfeld

IKON: Karl Lagerfeldt er kjent som en av verdens mest ikoniske designere.

Met-gallaen har avslørt temaet for neste motefest.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Met-gallaen, som avholdes på Met-museet i New York den første mandagen i mai hvert år, regnes som årets største motefest.

Det er alltid knyttet stor spenning til hvilket tema som blir valgt, og ikke minst hva stjernene velger å kle seg i basert på dette temaet.

Neste års galla vil gi en ærverdig hyllest til den avdøde og høyt elskede designeren Karl Lagerfeld, med temaet Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, ifølge museet selv.

Den tyskfødte designeren døde i 2019, i en alder av 85 år. Han ble ofte omtalt som et motegeni, og var designer hos blant annet Chanel, Fendi og sitt eget selvtitulerte merke.

I den kommende utstillingen på museet, vil 150 av designerens design fra motehus som Chanel, Balmain, Patou, Fendi, Chloe og hans personlige merke bli utstilt sammen med skissene hans.

I DET GODE SELSKAP: Lagerfeld er kjent for sine eksklusive design.

Eventyret hans hos Chanel begynte i 1983, og det var her Lagerfeld for alvor skapte seg et navn i motebransjen. Han ble rost opp i skyene for å puste nytt liv i det tradisjonsrike motehuset, samtidig som han beholdt Chanels identitet som et av verdens mest eksklusive og ettertraktede motehus.

Til tross for at designeren var en høyt elsket designer i moteverdenen, var han ofte omringet av kontroverser. Blant annet har han fått mye kritikk for sine diettuttalelser og sitt syn på MeToo-bevegelsen.

TO GODE VENNER: Vogue-redaktør Anna Wintour og Karl Lagerfeld. Det er Wintour som er blant sjefene for motefesten.
Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.