Bloggbråket fortsetter: Vinner reagerer på prisutdeling

ØNSKET ANNEN VINNER: Celina Karine Myhra trakk seg fra årets Vixen Influencer Awards, men juryen kåret henne likevel til vinner i «Årets Beauty». Foto: Privat

Celina Karine Myhra ba om å bli fjernet som finalist i Vixen Influencer Awards, men ble likevel kåret til vinner.

Under gårsdagens Vixen Influencer Awards var det to priser som ikke ble delt ut, nemlig i kategorien «Årets influencer» og «Årets beauty».
I forkant av utdelingen har diskusjonen rast rundt utdelingen, og tre av finalistene valgte å trekke seg.

NYHETER

Se alle bildene fra Vixen her!

Da prisene skulle deles ut på Grand Hotell var det allikevel to av dem som valgte å trekke seg fra utdelingen som ble kåret til vinnere.
En av gårsdagens prisvinnere var youtuberen Celina Karine Myhra. Både hun og venninnen Agnes Lovise Haugen valgte å trekke seg fra utdelingen.

Til tross for dette vant Myhra prisen i kategorien «Årets beauty».
Det har fått henne til å reagere.

– Takker for hyggelige ord, men synes Vixen skulle respektert valget vårt ved å fjerne oss fra arrangementet som vi ba om, skriver hun på Instagram stories.

Hun utdyper overfor MinMote at hun selvfølgelig syns det er hyggelig å høre at hun fortjener pris.

– Jeg trakk meg uten oppstyr og ba spesifikt om å fjernes helt fra listen. Da Vixen sa dette var noe de skulle respektere kom det som en overraskelse å for det første likevel bli lest opp, men så å bli kåret til en vinner i en utdeling jeg ikke trodde jeg sto som finalist i lenger, sier hun.

– «Prisen deles ikke ut etter vinnerens eget ønske» ble også helt feil, da jeg ikke visste noe om dette og selvfølgelig mer enn gjerne hadde ønsket at en av de tre gjenværende finalistene skulle gått av med seieren, legger hun til.

Dette mener bloggerne selv om bloggbråket:


Ida Elise Eide Einarsdottir, Vixen-redaktør og jurymedlem, skriver i en SMS til MinMote at juryen kåret Celina Karine til vinner i kategorien beauty før hun valgte å trekke seg som finalist.

– Vi delte derfor ikke ut prisen, men ga hyllest som fortjent, sier hun.

VILLE HYLLE: Ida Elise Eide Einarsdottir, Vixen-redaktør, forteller at juryen ville gi vinnerne hyllest til tross for at de trakk seg. Foto: Privat

– Feil å gi prisen til noen andre

Einarsdottir understreker at juryen kåret vinner etter at finalistene var offentliggjort.

– Juryen bestemte seg for at det ikke ville være riktig å gi prisen til noen andre, og samtidig respektere at Celina Karine ikke ville motta en pris, forklarer hun.

NYHETER

– FØLER MEG ANGREPET OG FRATATT RETTEN TIL Å MENE

– Det samme gjelder kategorien «Årets Influencer» hvor Ulrikke Falch ble årets vinner, legger hun til.

Også vinneren i kategorien «Årets influencer», Ulrikke Flach, hadde trukket seg fra utdelingen. Hun gikk hardt ut i en kommentar hvor hun langet ut mot bransjens skjønnhetsfokus.

MinMote har ikke lykkes i å komme i kontakt med Falch.

Hva er egentlig en influencer? Se hva influencerne selv svarte her:

Da juryformann Hans-Petter Nygård-Hansen leste opp vinnerne fra scenen var det tydelig at dette ble et emosjonelt øyeblikk.

– Av hensyn til vinnerens eget ønske vil ikke prisen deles ut i år. «Årets influencer» er en av landets sterkeste stemmer, ærlig og uredd og med meningens mot. Et forbilde for mange her hjemme og internasjonalt, fra TV-stjerne til opinionsleder, med en helt egen evne til å kommunisere sitt publikum. Falch ble kåret til vinner før hun valgte å trekke seg. Det forandrer ikke at hun fortjener hyllesten, men prisen deles altså ikke ut, sa juryformann Hans-Petter Nygård-Hansen fra scenen.

Publisert: