Dukket opp på rød løper i bunad

NY OPPLEVELSE: Psykologen Maria Abrahamsen var nominert til pris under About You Awards – det skulle vise seg å bli litt av en opplevelse for henne.
NY OPPLEVELSE: Psykologen Maria Abrahamsen var nominert til pris under About You Awards – det skulle vise seg å bli litt av en opplevelse for henne.Pietro S. D'Aprano / Getty Images for ABOUT YOU

Psykolog Maria Abrahamsen møtte opp på prisutdeling i Milano i bunad. –Jeg ante ikke at jeg skulle bevege meg inn i et sånt miljø eller få sånne invitasjoner.

I slutten av mai gikk About You Awards av stabelen i Milano. Det er Tysklands største prisutdeling for sosiale medier og Gen Z. Denne gangen har de flyttet hele festen til storbyen i Italia. Dette var første gang de la prisutdelingen til den internasjonale scenen.

På gjestelisten befant det seg flere superstjerner, blant andre moteprofilen Chiara Ferragni og modellen Karolína Kurková. På den røde løperen så vi også nordmennene Tinashe Williamson og Maria Abrahamsen, som begge var nominert i «Empowerment»-kategorien.

HEIA NORGE: Både Maria Abrahamsen (t.v.) og Tinashe Williamson (t.h.) var nominert i kategorien «Empowerment».
HEIA NORGE: Både Maria Abrahamsen (t.v.) og Tinashe Williamson (t.h.) var nominert i kategorien «Empowerment».Privat

Over 1500 mennesker var invitert til prisutdelingen, og alle poserte på den lange, lilla løperen. En opplevelse litt utenom det vanlige for psykologen Maria Abrahamsen.

– Jeg er blitt kastet inn i en verden jeg ikke kjenner i det hele tatt. For to år siden jobbet jeg som kommunepsykolog i Farsund. Jeg ante ikke at jeg skulle bevege meg inn i et sånt miljø eller få sånne invitasjoner.

MASSE OPPMERKSOMHET: Flere sammenlignet psykologen med Disney-karakteren Elsa.
MASSE OPPMERKSOMHET: Flere sammenlignet psykologen med Disney-karakteren Elsa.Privat

Rundt henne krydde det av moteinteresserte mennesker, og Abrahamsen selv sier hun ikke har et like godt grep rundt denne interessen.

– Jeg har virkelig ikke peiling på mote – i det hele tatt.

Likevel var hun sikker på noe hun ville gjøre på den røde løperen: være seg selv. Valg av antrekk falt derfor på bunad.

– Jeg må få lov til å bare være meg, og man trenger ikke kjøpe en ny kjole til enhver anledning. Vi bør også bruke bunaden litt oftere, sier Abrahamsen.

Antrekket har høstet mye oppmerksomhet.

– Veldig, veldig mange reaksjoner. Mange ville ta på den og spurte hvor den var fra. Noen assosierte meg med Elsa fra Disney, og de så fort hvor jeg var fra.

Etter prisutdelingen har psykologen delt videosnutter på TikTok og Instagram. Her ser vi blant annet at Abrahamsen kommer inn på prisutdelingen og poserer foran havet av fotografer. Til videoene har hun også lagt ved en liten tekst:

«Du er annerledes. Det er ikke bare en følelse. Du ser annerledes ut, du snakker annerledes, du tenker annerledes og du beveger deg annerledes. Og din unike sammensetning av trekk er en nødvendighet for et mangfoldig fellesskap. Du trenger ikke passe inn. Gi heller din egen unike og vakre annerledeshet den skamløse plassen den fortjener!»

Til MinMote sier psykologen at mange blir påvirket og styrt av sosiale medier.

– Det hender veldig fort at folk setter en «tone of voice» angående hvordan man skal se ut, hva man skal eie, hva man skal ha på seg og hvordan man bør være. Jeg jobber først og fremst med ungdom som er ekstra sårbare til det å bli påvirket. De er redde for å ikke passe inn. Jeg mener man heller bør finne den tingen ved seg selv som ikke passer inn og blåse det litt opp. Klarer du å eie din annerledeshet, og vise at det er deg, vil selvsikkerheten skinne igjennom. Og det er både smittsomt og inspirerende.

BUDSKAP: Abrahamsen valgte å bruke bunad på prisutdelingen fordi hun ønsket å være seg selv. Hun mener mange blir påvirket og styrt av sosiale medier.
BUDSKAP: Abrahamsen valgte å bruke bunad på prisutdelingen fordi hun ønsket å være seg selv. Hun mener mange blir påvirket og styrt av sosiale medier.Privat

– High five til gjenbruk

Tinashe Williamson hadde også tatt turen fra Norge. Hun poserte på den lange løperen iført en glitrende kjole. Williamson toppet antrekket med iøynefallende gullpynt i håret som la seg nedover pannen, svarte boots og en svart Dior-veske.

På Instagram skriver hun at hun ønsker å «gi en high five til gjenbruk». Her kommer det også frem at kjolen er arvet av en venninne, som tidligere også hadde kjøpt kjolen brukt. Designer Ina Haeselich lagde splitten på kjolen lenger, åpnet opp ryggen og sydde inn skulderputer – og dét på under 20 timer.

Ektemannen Odd-Magnus Williamson hadde også tatt turen til Milano. Han gratulerte kona med nominasjonen på Instagram, og gratulerte også seg selv for å være mannen hennes.

Ønsker du å se flere antrekk fra prisutdelingen? Bare ta en titt her:

STOR STJERNE: Den italienske moteprofilen Chiara Ferragni stilte i en kort, rosa kjole med svarte boots.
STOR STJERNE: Den italienske moteprofilen Chiara Ferragni stilte i en kort, rosa kjole med svarte boots.Franziska Krug / Getty Images for ABOUT YOU
PROGRAMLEDEREN: Makeup-influencer Nikkie de Jagar, aka NikkieTutorials, ledet årets prisutdeling. Hun stylet sin blå kjole med splitt sammen med svarte, høye støvletter.
PROGRAMLEDEREN: Makeup-influencer Nikkie de Jagar, aka NikkieTutorials, ledet årets prisutdeling. Hun stylet sin blå kjole med splitt sammen med svarte, høye støvletter.Franziska Krug / Getty Images for ABOUT YOU
DYRISK: Karolína Kurkovás rød løper-antrekk besto av en kort kjole i dyrisk print, belte i midjen og svarte pumps.
DYRISK: Karolína Kurkovás rød løper-antrekk besto av en kort kjole i dyrisk print, belte i midjen og svarte pumps. Franziska Krug / Getty Images for ABOUT YOU
PRISVINNER: Nic Kaufmann vant About You Awards sin stilpris i år.
PRISVINNER: Nic Kaufmann vant About You Awards sin stilpris i år. Franziska Krug / Getty Images for ABOUT YOU
MATCHY MATCHY: Modell og skuespiller Ester Exposito kombinerte sin tettsittende, mønstrete jumpsuit, som også dekket fingrene hennes, med platåsko.
MATCHY MATCHY: Modell og skuespiller Ester Exposito kombinerte sin tettsittende, mønstrete jumpsuit, som også dekket fingrene hennes, med platåsko.Franziska Krug / Getty Images for ABOUT YOU
TIKTOK-STJERNE: Khaby Lame har hatt stor suksess på plattformen. Han vant prisen for årets idol under utdelingen.
TIKTOK-STJERNE: Khaby Lame har hatt stor suksess på plattformen. Han vant prisen for årets idol under utdelingen.Franziska Krug / Getty Images for ABOUT YOU
TON I TON: Influencer Mariano Di Vaio stylet sin beige dress med plagg i andre lysebrune farger.
TON I TON: Influencer Mariano Di Vaio stylet sin beige dress med plagg i andre lysebrune farger. Franziska Krug / Getty Images for ABOUT YOU
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?