Er «Squid Game»-stjernen motebransjens nye favoritt?

PÅ CHANEL-FEST: Jung Ho-yeon har gått på catwalken for Chanel flere ganger. Her er hun på fest i Seoul i 2019.
PÅ CHANEL-FEST: Jung Ho-yeon har gått på catwalken for Chanel flere ganger. Her er hun på fest i Seoul i 2019. Han Myung-Gu / WireImage

Modellen Jung Ho-yeon (27) har tatt verden med storm etter rollen i «Squid Game».

Det er en TV-serie som later til å være på verdens lepper om dagen, nemlig sørkoreanske «Squid Game».

I suksess-serien spiller Jung Ho-yeon (27) lommetyven Kang Sae-byeok som blir med på et livsfarlig spill for å få nok penger til å få moren ut av Nord-Korea og lillebroren ut av barnehjem.

Men visste du at Ho-yeon har en ti år lang modellkarriere bak seg?

NUMMER 067: Jung Ho-yeon som Kang Sae-byeok, kalt nummer 067.
NUMMER 067: Jung Ho-yeon som Kang Sae-byeok, kalt nummer 067. YOUNGKYU PARK / NETFLIX

Hun har jobbet som modell fra hun var 17, og har landet flere forsider i løpet av karrieren. Hun har også gått på catwalken for anerkjente luksusmerker som Chanel, Louis Vuitton og Marc Jacobs. Hun er representert av modellbyråer verden over, og havnet på den anerkjente topp 50-listen til Models.com.

«Squid Game» er faktisk hennes skuespillerdebut, og hun sendte inn audition-video fra moteuken i New York, ifølge Teen Vouge.

PÅ CATWALKEN: Jung Ho-yeon på jobb for Schiaparelli i 2018.
PÅ CATWALKEN: Jung Ho-yeon på jobb for Schiaparelli i 2018. Peter White / Getty Images Europe

Etter TV-suksessen har hun også blitt global ambassadør for Louis Vuitton, som mener hun er det perfekte eksemplet på en selvstendig kvinne.

Jung Ho-yeon ble et kjent navn i Sør-Korea da hun i 2013 var med i sesong 4 av «Top Model», hvor hun til slutt endte på annenplass. Gjennom karrieren har hun hatt langt, rødt hår, men har nå gått tilbake til det naturlige.

Etter at «Squid Game» tok av internasjonalt har hun og skuespillerkollegaene bykset opp i antall følgere på Instagram. I skrivende stund har hun rundet 16,8 millioner følgere. Ifølge Glamour er hun den kvinnelige koreanske skuespilleren med flest følgere på Instagram.

På bildedelingstjenesten deler hun bilder av jobbene sine rundt om i verden, pluss antrekksbilder som ofte inneholder luksuriøse plagg og tilbehør. Av Vogue har hun også blitt lagt merke til for sin stilsans, og har blitt kalt en gatemotestjerne i Seoul.

Til magasinet sier hun at hun ville finne et yrke som kunne gi henne mat på bordet, og at hun kom på at hun er lang, og derfor ville gi modellyrket en sjanse.

I et intervju med Time Magazine sier hun at hun og rollekarakteren Kang Sae-byeok har visse likheter.

– Vi har den samme erfaringen i å bo et sted langt unna hjemme. Når du enten er veldig glad eller veldig lei deg, har du ikke venner og familie og dele det med, men må holde det for deg selv. Jeg har opplevd den ensomheten når jeg har jobbet som modell, så på den måten kunne jeg relatere til henne. Den typen ensomhet har gjort meg sterkere.

Hun forteller videre at det som har endret seg mest for henne er all oppmerksomheten, særlig i sosiale medier.

– Det er veldig forbløffende, men jeg er også veldig takknemlig.

FARLIG SPILL: Lee Yoo-mi (t.v.) og Jung Ho-yeon i «Squid Game».
FARLIG SPILL: Lee Yoo-mi (t.v.) og Jung Ho-yeon i «Squid Game».YOUNGKYU PARK / NETFLIX
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?