Sjekk det kongelige kjoleshowet

REPRESENTERER NORGE: Kronprinsesse Mette-Marit iført lys rosa drakt og matchende tilbehør.

Kronprinsesse Mette-Marit valgte norsk design, flere representerte britiske designere og bar detaljer inspirert av naturen. Se de beste antrekkene her.

Publisert:

En hel verden fulgte med på kroningen av kong Charles III (74) og dronning Camilla (75) i Londons Westminster Abbey lørdag. Siden tidlig morgen strømte gjester fra verden over – fra kongelige, til kjendiser og statsoverhoder – til.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit representerte Norge under kroningen. Mette-Marit ankom i en lysrosa, knelang drakt med broderier, signert den norske designeren Peter Dundas. Det bekrefter Dundas til MinMote. Designeren er venn og langtidig favoritt av kronprinsessen.

Hun bar matchende clutchveske og pilleboks-hatt med slør. Hanskene i skinn er signert irske Paula Rowan. Sveis, sminke og smykker var i tro Mette-Marit-stil holdt enkelt.

Kronprinsessen stylet antrekket med sine favorittsko – beige pumps fra Christian Louboutin.

Samme sko som hun brukte under slottsmiddagen ved Buckingham Palace fredag. Da valgte kronprinsessen hvitt skjørt fra norske Envelope1976 og jakke fra britiske Alexander McQueen.

Den norske kronprinsessen var en av mange kongelige som pyntet seg i designere fra eget land og ensfargede antrekk. Se flere nederst i saken!

Mette-Marits i ton-i-ton fra topp til tå.

Kate med britisk design og arvesmykker

Prinsesse Kate iført kappe og krans i håret.

I forkant spekulerte medier i antrekkene til de kongelige gjestene. Flere synset om at antrekkene, tross den høytidelige anledningen, ville bli noe mer nedtonet.

Det betyr dog ikke at designerkjoler og glitrende smykker uteble.

Under kappen bar prinsesse Kate en hvit kjole. Kjolen skal ifølge britiske medier være signert britiske Alexander McQueen.

Prinsesse Charlotte (8) matcher sin mor i kjole og hodepynt av samme designer.

NYHETER

Prinsesse Kate i britisk design

I forkant var det blant annet hintet om at prinsesse Kate ville droppe tiaraen til fordel for hodepynt med blomster. Hun ankom i en ny kreasjon laget av Jess Collett i samarbeid med motehuset McQueen. Blomsterkransen er laget blant annet av krystaller.

William og Kates datter, Charlotte, bar matchende krans.

– Ørepynten er arvesmykker. Hun har brukt disse ofte. Diana har også brukt dem, og de er en favoritt av Kate vil jeg påstå, sier gemmolog Hallvar Sagøy til MinMote om Kate sine smykker.

Kate valgte høye pumps og hvit kjole fra Alexander McQueen under kappen.
Prinsesse Charlotte (8) matcher sin mor.
Dronning Camilla sitt kjolevalg er ikke helt ulikt Kate sitt. Kjolen er signert den britiske designeren Bruce Oldfield. Kjolen har broderier av markblomster, for å representere kongeparets kjærlighet til naturen.
Bruce Oldfield som har designet dronning Camilla sin kjole er en favoritt hos det britiske kongehuset.
KJENDIS

Mette-Marit i luksusdesign på Buckingham Palace

Perry vakte oppsikt

Motebransjen var sterkt representert under kroningsseremonien, ikke bare i antrekkene, men også i person.

Blant andre britiske Vogue sin sjefredaktør, Edward Enninful og designer Stella McCartney, sto på gjestelisten.

Enninful ankom sammen med popstjernen Katy Perry, som var iført en lyslilla drakt, hatt og perlesmykke. Antrekket er signert britiske Vivienne Westwood.

På Twitter diskuteres hatten til Perry, som har en så stor brem at den muligens skygget utsikten til dem bak henne. Perry er i London for å opptre på søndagens kroningskonsert.

Katy Perry sitt hattevalg fikk mye oppmerksomhet på Twitter. Hun ankom med Vogue-redaktør Edward Enninful, og gikk i Vivienne Westwood.
Tid for selfies også med Perry og hatten.
USAs førstedame Jill Biden gikk for blå drakt fra amerikanske Ralph Lauren, og kom sammen med barnebarnet Finnegan Biden, som er iført lysegul kjole fra også amerikanske Markarian og gule blomster i håret. Flere Twitter-brukere tolker duoens antrekksvalg som et tegn på støtte til Ukraina. Landets flagg er gult og blått.
Hertuginne Sophie iført hvit silkekjole fra britiske Suzannah London. Her sammen med datteren Lady Louise Windsor også iført Suzannah London, og Jane Taylor-hatt.
Monacos fyrste Albert og fyrstinne Charlene.
Svenske kronprinsesse Victoria i blått.
Det danske kronprinsparet. Kronprinsesse Mary er antrukket design fra danske Søren Le Schmidt. Gemmolog Hallvar Sagøy forteller til MinMote at smykkene kronprinsesse Mary bærer, er arvestykker fra dronning Margrethe.
Prins Harry, med prinsesse Eugenie, prinsesse Beatrice og hennes mann Edoardo Mapelli Mozzi. Beatrice sin kjole i mangenta er fra britiske Beulah.
Søsteren til Kate, Pippa Middleton i pastellgul kjole signert britiske Claire Mischevani.
Også dronning Rania av Jordan valgte pastellgult. Hennes kjole er spesialdesignet for anledningen av australske Tamara Ralph Couture.
Spanske dronning Letizia i helrosa fra Carolina Herrera. Jakken har lekker peplum-fasong.
Ton-i-ton-antrekk ser ut til å være et tema for dagen. Ukrainas førstedame Olena Zelenska i matchende kjole og kåpe.
Kjedet til dronning Camilla later til være kroningskjedet laget til dronning Victoria og brukt ved kroningene i 1953, 1937, 1911 og 1902, ifølge Sagøy.
Tronpretendent Pavlos og Marie-Chantal, av Hellas. Prinsessen føyer seg i rekken av folk med monokrome antrekk, hun bærer greske Mary Katrantzou.
Også Zara Tindall, niesen til kongen, troppet opp i blått fra britiske Laura Green. Hennes øreringer i hvitt gull er fra Calleija og koster angivelig nærmere 30.000 pund.
Kongens lillesøster prinsesse Anne i uniform for anledningen.
Peace out, sier skuespiller Emma Thompson iført britiske Emilia Wickstead-kåpe.

Og om du venter spent på hertuginne Meghan sitt kjolevalg, så må vi skuffe deg. Hun glimter nemlig med sitt fravær.

Publisert:

Finn mer innhold om: