VIXEN AWARDS 2022: Se alle antrekkene her

PLASTKJOLE: Bærekraftsprofilen Ada Martini brukte anledningen til å dele et viktig budskap.
PLASTKJOLE: Bærekraftsprofilen Ada Martini brukte anledningen til å dele et viktig budskap. Frode Hansen / VG

Gjenbruk og hjemmelaget var to nøkkelord for årets antrekk på Vixen Awards.

Fredag kveld strømmet Norges største influencere til Gamle Logen i Oslo for å delta på årets Vixen Awards.

Priser for årets influencer innenfor kategorier som mote, skjønnhet, livsstil og forbilde skal deles ut, og kjendisene hadde ikke spart på glamouren for anledningen.

Her er alle vinnerne av Vixen Awards 2022

Bobleplast-budskap

Miljøaktivisten og moteinfluenceren Ada Martini var virkelig et syn da hun møtte opp i en hjemmelaget gallakjole av bobleplast.

– Jeg vil vise at en stor del av klærne vi går med er laget av plastikk. Jeg har laget kjolen selv, og det tok vel en uke å få til.

Moteprofilen ønsker å både sjokkere og underholde med kveldens antrekk.

–Jeg håper at det får folk til å tenke litt over hva vi går med, sier hun med et smil.

SATT PÅ SPISSEN: Det var ikke tvil om hvilket tema Ada Martini ville belyse.
SATT PÅ SPISSEN: Det var ikke tvil om hvilket tema Ada Martini ville belyse. Frode Hansen / VG

Kjole fra Fretex

Skjønnhetsinfluencer Leah Isadora Behn møtte opp i en vintagekjole som hun fant på Fretex, og det var ikke et tilfeldig valg.

– Jeg synes det er veldig viktig med gjenbruk. Ofte så kjøper man kjoler som man bare bruker én gang, til anledninger som denne, og det er så synd. Bruktbutikker som Fretex har så mye fint, og man kan 100 prosent finne en passende kjole der, mener hun.

Også mamma Märtha Louise møtte opp i en kjole som hun har arvet.

FLOTT I FRETEX: Skjønnhetsinfluenceren møtte opp i en vintage kjole fra Fretex Arkivet.
FLOTT I FRETEX: Skjønnhetsinfluenceren møtte opp i en vintage kjole fra Fretex Arkivet. Frode Hansen / VG

Behn vant årets beautyinfluencer i fjor, og er nominert i år igjen.

–Det betyr utrolig mye for meg, og jeg synes det er helt sykt at jeg kan fortsette å gjøre det jeg elsker. Jeg blir veldig rørt av støtten, forteller hun.

NOMINERT: Vinneren av fjorårets skjønnhetspris er nominert i år igjen.
NOMINERT: Vinneren av fjorårets skjønnhetspris er nominert i år igjen. Frode Hansen / VG

Selvsydd bukse

Livsstilsinfluencer Malin Nesvoll møtte opp i et iøynefallende rødt og svart antrekk – og buksen kunne hun fortelle at hun sydde selv.

– Det er et Fæbrik-mønster, og min gode Farmen-venninne Ingrid skulle egentlig sy buksen til meg, men så sa hun plutselig «Jeg rekker det ikke, men dette klarer du!», og da tenkte jeg bare «Den er grei!».

– Jeg har holdt på i to dager og sydd denne jævelen her, sier hun med en latter.

Buksen ble utrolig bra, da!

– Jo, takk, bortsett fra dette, sier hun og viser til et nokså stort hull bak på buksen.

Oi da.

– Ja, det kan man si. Det har skjedd et lite uhell, som du ser. Buksen har revnet. Men man må jo bare eie det, jeg later som at det er med vilje, spøker moteprofilen.

SELVSYDD: Det var flere som møtte opp i hjemmelagde antrekk i kveld.
SELVSYDD: Det var flere som møtte opp i hjemmelagde antrekk i kveld. Frode Hansen / VG

Og hjemmesydd-trenden fortsetter: Fæbrik-jentene møtte opp i matchende denim-sett.

Til MinMote kan de fortelle at dette er plagg laget av «deadstock-denim», altså restedenim fra klesproduksjon, som egentlig skulle havnet på søppeldyngen.

Men klærne inneholder ikke bare en klimabeskjed:

– I anledning vixen har vi designet og trykket noen sterke budskap. Tallene vi skjuler på innsiden av plaggene visualiserer at klesindustrien er glossy og sexy på utsiden mens på innsiden er den skitten og har noen dystre tall vi vil bruke anledningen til å sette lys på, sier Mari Nordén.

– 10 prosent av globale CO₂-utslipp kommer fra klesindustrien. Hvert år produseres 100 milliarder klesplagg. 1 SEK symboliserer at hvert sekund dumpes eller brennes en hel lastebil full av klær. 500 000 tonn mikroplast fra klesvask slippes ut i havet hvert år.

MATCHER: Fra venstre: Mari Nordén, Ingrid Vik Lysne, Ingrid Bergtun og Jenny Skavlan møtte opp i selvsydde drakter med en tydelig beskjed.
MATCHER: Fra venstre: Mari Nordén, Ingrid Vik Lysne, Ingrid Bergtun og Jenny Skavlan møtte opp i selvsydde drakter med en tydelig beskjed. Frode Hansen / VG

Tok en Kylie

Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen møtte i kveld opp som sine alias, Tina og Bettina. Og det var tydelig å se hvor inspirasjonen for antrekkene kom fra.

– Inspirasjonen er Kylie Jenner, sier Thodesen, og viser til den kontroversielle Schiaparelli-motevisningen, hvor Kylie Jenner og motehuset viste frem kjoler med ulike falske dyrehoder sydd fast.

– Så vi har valgt å gå for norske utrydningstruede dyr, da, spøker de.

HAUTE COUTURE: Komikerne Henrik Thodesen (v.) og Odd-Magnus Williamson møtte opp i antrekk inspirerte av moteuken i Paris.
HAUTE COUTURE: Komikerne Henrik Thodesen (v.) og Odd-Magnus Williamson møtte opp i antrekk inspirerte av moteuken i Paris. Frode Hansen / VG

Se alle rød løper-antrekkene fra Vixen her:

TRENDY: Trend var Emma Ellingsens nøkkelord. Hun gikk for en lys kjole med åpen rygg, akkompagnert med bodyglitter.
TRENDY: Trend var Emma Ellingsens nøkkelord. Hun gikk for en lys kjole med åpen rygg, akkompagnert med bodyglitter. Frode Hansen / VG
GLITTER-GIRL: Influencer Jenny Huse gikk for et glitrende crop top og bukse-sett.
GLITTER-GIRL: Influencer Jenny Huse gikk for et glitrende crop top og bukse-sett.Frode Hansen / VG
GLAMORØS: Iselin Guttormsen gikk for en fotsid kjole i grå og grønne toner.
GLAMORØS: Iselin Guttormsen gikk for en fotsid kjole i grå og grønne toner. Frode Hansen / VG
BRYLLUPSKLAR: – Kanskje min eneste sjanse til å gå i en brudekjole, ler Øyunn Krogh. Kjolen kjøpte hun brukt, og sydde opp selv.
BRYLLUPSKLAR: – Kanskje min eneste sjanse til å gå i en brudekjole, ler Øyunn Krogh. Kjolen kjøpte hun brukt, og sydde opp selv. Frode Hansen / VG
FOLKEFAVORITT: Influencer Sara Emilie Tandberg omfavnet «gravidmoten» med en tettsittende kjole fra Backdrop.
FOLKEFAVORITT: Influencer Sara Emilie Tandberg omfavnet «gravidmoten» med en tettsittende kjole fra Backdrop.Frode Hansen / VG
KOMFORT: – Jeg har kledd meg i det jeg føler meg komfortabel i, forteller en smilende Martha Leivestad. Hun har på seg en sort kjole og blazer fra Asos.
KOMFORT: – Jeg har kledd meg i det jeg føler meg komfortabel i, forteller en smilende Martha Leivestad. Hun har på seg en sort kjole og blazer fra Asos. Frode Hansen / VG
KLASSISK: Sandra Lyng gikk for en klassisk sort kjole – som hun også brukte for to julaftener siden. Hun forteller at gjenbruk har blitt en viktig del av hennes klesinspirasjon.
KLASSISK: Sandra Lyng gikk for en klassisk sort kjole – som hun også brukte for to julaftener siden. Hun forteller at gjenbruk har blitt en viktig del av hennes klesinspirasjon.Frode Hansen / VG
HOT PINK: Matprofil Emilie Voe Nereng ankom i den lille sorte, og sjokkrosa støvletter.
HOT PINK: Matprofil Emilie Voe Nereng ankom i den lille sorte, og sjokkrosa støvletter. Frode Hansen / VG
GJENNOMFØRT: Nate Kahangu møtte opp i en brun dress og grønn kontrastveske.
GJENNOMFØRT: Nate Kahangu møtte opp i en brun dress og grønn kontrastveske. Frode Hansen / VG
HØST-INSPIRERT?: Kristin Gjelsvik møtte opp i noen av høstens fargefavoritter.
HØST-INSPIRERT?: Kristin Gjelsvik møtte opp i noen av høstens fargefavoritter. Frode Hansen / VG
HEKLEDRØM: Tiktoker Anine Olsen ankom sin første Vixen i en dusgrønn kjole og trendy «shrug», som en følger av henne har heklet.
HEKLEDRØM: Tiktoker Anine Olsen ankom sin første Vixen i en dusgrønn kjole og trendy «shrug», som en følger av henne har heklet. Frode Hansen / VG
THINK PINK: Chioma Anugweje matchet kjolen med rosa hår og blå veske.
THINK PINK: Chioma Anugweje matchet kjolen med rosa hår og blå veske. Frode Hansen / VG
CUT OUTS: Martine Halvorsen gikk for et antrekk i fløyel og rød leppestift.
CUT OUTS: Martine Halvorsen gikk for et antrekk i fløyel og rød leppestift. Frode Hansen / VG
«CASUAL»: Skjønnhetsprofil Tim Kristian møtte opp i det han selv kaller et casual outfit: – Jeg vant årets beauty influencer i 2019 og da hadde jeg på meg et avslappet antrekk. Årene etter ble jeg nominert, men jeg vant aldri, men da gikk jeg i skikkelig designerdresser. Så nå går jeg tilbake til «the casual», så da satser jeg på at jeg vinner, sier han og ler.
«CASUAL»: Skjønnhetsprofil Tim Kristian møtte opp i det han selv kaller et casual outfit: – Jeg vant årets beauty influencer i 2019 og da hadde jeg på meg et avslappet antrekk. Årene etter ble jeg nominert, men jeg vant aldri, men da gikk jeg i skikkelig designerdresser. Så nå går jeg tilbake til «the casual», så da satser jeg på at jeg vinner, sier han og ler. Frode Hansen / VG
ORANGE IS THE NEW BLACK? Nora Angeltveit hadde på seg en oransje dress. Legg merke til fjærvesken som satte prikken over i-en.
ORANGE IS THE NEW BLACK? Nora Angeltveit hadde på seg en oransje dress. Legg merke til fjærvesken som satte prikken over i-en. Frode Hansen / VG
SIKKER VINNER: Iman Meskini gikk for en forhøyet business casual-look.
SIKKER VINNER: Iman Meskini gikk for en forhøyet business casual-look. Frode Hansen / VG
VENNINNER: Oda Rikheim (t.v.) og Anny Isabella Øvrehus møtte opp sammen. Rikheim gikk for et paljettert sett, mens Øvrehus hadde på seg en glitrende, sort kjole.
VENNINNER: Oda Rikheim (t.v.) og Anny Isabella Øvrehus møtte opp sammen. Rikheim gikk for et paljettert sett, mens Øvrehus hadde på seg en glitrende, sort kjole. Frode Hansen / VG

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?