Nyheter

BikBok gjør endring etter kritikk: – Hvor er formene?

STØRRELSESDEBATT: Kleskjeden Bik Bok får kritikk for ny kampanje. Nå har de gjort endringer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Nå har butikken endret markedsføringen av den nye buksen.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Kleskjeden BikBok har tidligere fått kritikk for størrelsen på plaggene sine. Debatten gikk så langt at kjeden sa at de ville endre på størrelsene sine. Kjeden har også INNRØMMET AT STØRRELSENE MELLOM M OG XL HAR VÆRT LAGET FOR SMÅ.
BikBok har nylig lansert en ny jeans kalt «Peachy High» som ifølge kjeden skal være for deg som elsker formene dine.

I et leserinnlegg i Aftenpostens debattsider for ungdom, Si ;D, etterlyste Sirill Heimdal (22) at kjeden faktisk viste former på modellene som ble brukt i kampanjen.

– Jeg vet faktisk ikke om jeg skal le eller grine, skrev Heimdal i innlegget etter å ha sett hvordan buksen ble promotert.

«Målet vårt er å tilby noe nytt. Vi innså at vi trenger flere fasonger, og vil tilby noe til dem som sjelden føler at de finner jeans som passer. Konstruksjonen i Peachy vektlegger kroppens fasong på en ny måte. Peachy passer forskjellige kropper og fasonger», skrev kjeden i en e-post ifølge leserinnlegget.

BLE ENDRET: Etter å ha blitt gjort oppmerksomme på hvordan buksen ble fremstilt i nettbutikken tok BikBok grep. Foto: Skjermdump.

Nå har kleskjeden som følge av leserinlegget endret markedsføringen i nettbutikken og inkludert flere av de mer formfulle modellene også her.

– Vi er lei oss for at du ble skuffet og håper at du gir oss litt mer tid til å vise at vi er i forandring, skriver Lina Tellström, marketing manager i Bik Bok i sitt tilsvar.

Videre skriver hun at kjeden så langt har fått gode tilbakemeldinger på buksen som skal ha mer plass til hofter, rumpe og lår enn tidligere modeller. De skriver også at de er glade for å ha blitt gjort oppmerksomme på dette, og at de er enige med 22-åringen.

I sine kanaler i sosiale medier har Bik Bok den siste tiden fått skryt for å ha inkludert flere ulike modeller i sine kampanjer og i nettbutikken.

Startet størrelsesdebatten: Slik gikk det da MinMote undersøkte størrelsene i klesbutikkene:

Publisert:

Les også

  1. NYHETER

    Bik Bok endrer størrelser etter press

  2. NYHETER

    Er Elise (25) for tjukk for kleskjedene?

  3. KJENDIS

    Se gatemoten fra moteuken i København

Relaterte artikler

NYHETER

Bik Bok relanserer jeans med større størrelser

NYHETER

Reagerer på størrelser hos Brandy Melville: – De blir kleskjedenes «mean girls»

KLÆR

Størrelse-triks herjer på TikTok, men funker det?

NYHETER

Reagerer på Sats' nye klesregler: – Fikk meg til å se rødt

NYHETER

Mener store kleskjeder driver med grønnvasking

NYHETER

Victoria's Secret-modell: Showet er avlyst

NYHETER

Valentina Sampaio er Victoria's Secrets første transkjønnede modell