- Kvinner bruker for mye sminke

En ny undersøkelse viser at hver femte mann mener at kvinner bruker for mye sminke og foretrekker en mer naturlig look.

Mari Glans
Publisert:

Hudpleiemerket St. Ives har utført undersøkelsen, som viser at tusenvis av menn er misfornøyde med hvordan kjæresen sminker seg. Faktisk ønsker hver femte mann at partneren brukte mindre sminke, og hver tiende mann helst vil at partneren skal gå helt uten sminke, ifølge Daily Mail.

På toppen av listen over det menn mener er den verste sminken ligger leppestift på tennene, tykke lag foundation, for mye rouge og såkalte «panda-øyne», i tillegg til klumpete mascara.

Undersøkelsen viser også at menn heller ikke liker falske øyenvipper, leppestift i kraftige farger, tykk eyeliner eller for markerte øyenbryn. Flere av de sist nevnte punktene regnes som store makeup-trender i motebildet akkurat nå.

Dette er den vanligste sminkefeilen kvinner gjør! Finn ut hva det er her!

Ble dumpet etterpå

Men selv om mange menn ikke liker sminke, er det likevel bare halvparten av disse mennene som har ytret sin mening overfor partneren. Men det kan lønne seg å holde munnen lukket, undersøkelsen viser nemlig at hver tiende mann som ba kjæresten om å tone ned sminken ble dumpet like etterpå.

Over 40 prosent av kvinnene som ble spurt i undersøkelsen svarte at de alltid sminker seg før de forlater hjemmet på morgenen. Femten prosent svarte at de ikke under noen omstendigheter går ut døren uten å sminke seg først. Faktisk svarte hele 39 prosent av kvinnene at de ikke vil at partneren skal se dem før de har sminket seg.

Stjernene bommer også på sminken. Se kjendisenes verste sminketabber

Dårlig selvtillit

Mange kvinner som deltok i undersøkelsen svarte at de bruker sminke for at de er misfornøyde med huden sin.

- Det virker som at kvinner bruker sminke for å dekke over huden sin, og ikke for å imponere det motsatte kjønn. Hvis kvinner fikk mer selvtillit og bedre hud, vil de ikke føle et behov for å bruke like mye sminke, sier en talsmann for St. Ives i forbindelse med undersøkelsen.

Relevante artikler videre:

Alt om høstens skjønnhetstrender!De 10 største makeup-trendene

Ekstra leppestift-guide!Se hvordan du legger leppestift her!

Skal du på fest?Her er høstens kuleste partylook!

Røde lepper er hot!Slik bruker du rød leppestift

Publisert: