Den perfekte sensommer-looken

Å sminke seg med glødende bronsetoner er den enkleste måten å framheve sommerbrun hud på.

Mari Glans
Publisert:

Det gjelder å utnytte den glødende sommerhuden mens man fortsatt kan. Den lekreste måten å gjøre det på er å bruke farger som framhever den gyldne huden, nemlig bronsefarger. Jessica Alba viste en perfekt variant av denne looken på den røde løperen tidligere i sommer.

Kler alle

Disse fargene kan kle alle, det gjelder bare å finne den riktige nyansen. Som med all annen makeup, må man alltid ta utgangspunkt i sin egen hudtone når man skal velge farge, og ta hensyn til hvor lys man er i huden. Lys hud tåler mindre farge, mens mørke hudtoner trenger de sterkeste fargene for å få den ønskede virkningen. Bruk alt fra gull til sjokoladebrune nyanser på øynene og framhev huden med produkter i gyldne nyanser. Rougen kan gjerne være i en friskere tone for å friske opp looken

Kler du varme farger er valget enkelt, men om du kler kaldere toner kan du velge toner som for eksempel champagne isteden for gull.

Les mer om fargevalg.Dette kler din øyenfarge

Dag og kveld

Denne looken kan fungere like bra på dagtid som på kvelden, her er det bare å justere hvor kraftig og hvor mye man legger. Start med å framheve huden ved bruk av en flytende bronser eller et lett lag solpudder over ansiktet. Legg en friskere rouge i kinnene for å unngå et flatt utrykk. Legg en skimrende gullskygge på den innerste delen av øyelokket og gå gradvis over i en mørkere tone jo lenger ut på lokket du kommer. Dus godt ut overgangene. Du kan forsterke skyggen med en bronsefarget kajal langs vipperaden over og under øyet.

Om det er til kveldsbruk, kan du legge en brun eller sort kajal, alt etter hvor kraftig sminke du vil ha, på våtkanten. Legg også en tynn eyeliner langs de øvre vippene før du legger mascara. På munnen er det fint med lette, beige nyanser for å balansere øyensminken.

Mer sotede øyne!Lær å legge den kule looken her!

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Kjøp nye øyenskygger på nett!Her er de beste sminkebutikkene

Sotede øyne går aldri av moten. Slik sminker du sotede øyne

Få looken til Kristen Stewart!Sover med sminken på

Publisert:

Finn mer innhold om: