Disse kjendisene øker salget av hold-in undertøy

Stjerner som Beyonces og Lady Gagas undertøysinspirerte antrekk skal være årsaken til at hold-in produkter og korsetter selger bedre enn på flere tiår.

Mari Glans
Publisert:

Salget av hold-in produkter har økt med 10,6 prosent det siste året. Årsaken skal være de trange og minimale antrekkene til stjerner som Lady Gaga og Beyonce, melder WWD.com.

Undertøy med hold-in effekt i alle varianter, enten det gjelder strømpebukser, korsetter eller andre hjelpemidler, har solgt mer det siste året enn på flere tiår, ifølge en undersøkelsen gjort av NPD Group. Spesielt størrelsene fra XL til XXXL har salget økt, med en oppgang på 14, 8 prosent det siste året. Mye tyder på at det er de minimale og kroppsnære antrekkene til dagens superkjendiser, i tillegg til en økt åpenhet om slike produkter, som har ført til økningen.

Stjernene i Hollywood sverger til hold-in undertøy av merket Spanx når de skal på den røde løperen, og er ikke redd for å snakke om det. Spanx har blitt så populært at de til og med har lansert egne Spanx for menn. I tillegg er korsetter mye brukt i den populære tv-serien «Mad Men», som har vunnet priser for sine gjennomførte kostymer og har bidratt til at 50- og 60-tallet er tilbake i motebildet.

Lanserer hold-in for menn!Les mer om saken her!

Undertøystrend

Undertøystrenden større enn på lenge, og stjerner som Beyoncé, Rihanna og Lady Gaga har det siste året stilt i dristige antrekk som består av forskjellige typer undertøy, korsetter og bodyer. Og disse superkjendisene får mye av æren for det økende salget av hold-in produkter.

Professor i fjernsyn og popkultur, Robert Thompson, sier til WWD at de nevnte stjernene er den utløsende faktoren til det økende salget.

- Effekten kommer når man viser mennesker som ser bra ut i klærne sine, enten det er på TV, på et moteshow i Paris eller i Vogue. Hvis det går på ekstreme plagg, som Lady Gaga og Rihanna i undertøyet, vil man plutselig se en stor interesse for plagg som korsetter, sier Thompson til WWD.

Jukser med undertøy!Cellulittundertøy utsolgt på rekordtid

Viktig kjendisfaktor

Da Jessica Alba var tilbake på den røde løperen i toppform bare noen uker etter at hun fødte datteren Honor Marie, la hun ikke skjul på hva hun gjorde for å få den smale midjen tilbake.

- Jeg brukte korsett, røpet Alba til magasinet Elle den gang, og det er sannsynlig at denne uttalelsen gjorde at kvinner løp til undetøysbutikker for å få tak i noe lignende.

Kjendisfaktoren spiller nemlig en viktig rolle når det gjelder salget av hold-in produkter, og forhandlerne merker en ektra stor pågang etter store kjendisarrangementer som Grammy og American Music Awards, ifølge WWD.

- Vi så tendensene til dette for to år siden med kjendiser på rød løper som sa at de hadde på seg Spanx. Det ble et hemmelig våpen for stylister og hold-in undertøy kom på den måten ut av skapet. Produktene selger nå veldig bra, også plus-size produktene våre har økt med 25-30 prosent det siste året. Det handler ikke bare om å bli smalere, men om å jevne ut kroppen, sier Maureen Stabnau, som jobber for nettbutikken Barenecessities til WWD.

Problemer med å finne riktig BH?Les vår guide her!

Relevante artikler videre:

Lyst til å prøve noe nytt?Ektepar gjør suksess med selvlysende undertøy

Problemer med å finne riktig størrelse?Det har Hanne også!

Madonna er aldri kjedelig.Husker du disse bh-ene?

BH hevder å gjerne rynker.Les hele saken her!

Publisert: