- Plus-size modeller er en vits

- Plus size modeller har ingenting i motebransjen å gjøre, mener toppdesigner Julien Macdonald.

Mari Glans
Publisert:

Designeren stiller som dommer i den populære tv-serien «Britain's Next Top Model», hvor han kommer med flere negative uttalelser rettet mot såkalte «plus-size» modeller, som er modeller som bruker størrelser over en norsk størrelse 38.

Stjernedesigneren sier i et intervju med avisen Wales at plus size-modeller aldri kommer til å bli tatt seriøst i motebransjen, og insisterer på å ikke ta med modeller som bruker større størrelser i tv-serien.

- Det er ingen plus-size modeller med i serien. Dette er et seriøst program. Du kan ikke ha en plus-size modell som vinner av konkurransen, det hadde vært en vits, sier Macdonald ifølge WalesOnline.

Karl Lagerfeld var enig..- Ingen vil se tykke kvinner på catwalken

..men har nå ombestemt seg. Fotograferer formfulle modeller

- Dømt til å feile

Selv om større modeller har dukket opp både på catwalken og på forsiden av magasiner den siste tiden, mener Julien Macdonald at moteindustrien aldri kommer til å aksptere modeller som bruker størrelser som er over 36.

- Det er ikke rettferdig mot de store modellene heller, de er dømt til å feile. Jeg vet hva som hadde skjedd med dem i ettertid, de blir sett ned på og folk kommer til å fordømme dem. En catwalkmodell bruker størrelse 34 til 36, sier Macdonald, og legger til at han er helt klart den som har de sterkeste meningene i dommerpanelet.

- Om du er en størrelse en størrelse 42 i et rom fullt av størrelse 36 - da er du på feil sted, fortsetter designeren.

BH-størrelsene øker!Nå kommer K-cup

Plus size-modell vant

Hans uttalelser provoserer nok tv-seriens grunnlegger, Tyra Banks, som har gjort det til en kampsak å alltid ha med minst én plus size-modell i hver sesong. I 2008 var det også en «stor» modell som stakk av med seieren, nemlig Whitney Thompson, som bruker størrelse 42. Og at hun vant gikk ikke ubemerket hen: Hun ble samme år kåret til en av de mest innflytelsesrike kvinnene i 2008 av MSN Lifestyle.

Julien Macdonald er dommer i den britiske versjonen av serien, sammen med blant annet den kjente supermodellen Elle Macpherson, som er programleder. Her hjemme har både Kathrine Sørland og Vendela Kirsebom vært programledere for den norske versjonen kalt «TopModel».

Bruker du store størrelser?Her er motetips for deg

Har du eple-, pære- eller timeglassfigur?Finn riktig bikini til din kroppsfasong

Relevante artikler videre:

Bruker du store størrelser?Her er motetips for deg

Kvinner vil bli kvitt cellulittene!Cellulittundertøy utsolgt på rekordtid

Trendy plus size-kolleksjon!Forever 21 lanserer linje for store størrelser

Har du cellulitter?Slik gjør du dem mindre synlige

Publisert: