Tren med stil

Det er viktig å føle seg vel når man trener, og motivasjonen kan få en piff med en ny treningsgarderobe. Få tips til hvilke klær du bør velge til de ulike treningsformene.

Cathrine Elnan
Publisert:

Januar er måneden for nyttårsforsetter, slankekurer, nye treningsmedlemskap og stappfulle treningssentre. For noen er motivasjonen på topp hele året, mens andre sliter med å komme seg i gang. Nye, friske treningsklær kan piffe opp treningslysten og attpåtil gjøre det mer komfortabelt å trene.

Gode treningsklær bør være slitesterke og vare lenge, samtidig som de er behagelige og sitter slik som de skal. Man har forskjellig smak når det kommer til treningsklær, noen liker det kroppsnært og trangt, mens andre foretrekker luftige og store plagg. Hvilke plagg du foretrekker kommer også an på hvilken treningsform du utøver. Enkelte treningssentre har også kleskoder, det er ikke alle steder énarmede skjorter, magetopper og shortser er tillatt. Det kan være greit å ha i bakhodet før du investerer i nye treningsklær.

Trine Bækkevar Semb, prosjektkonsulent og treningsekspert i VGs Vektklubb.no, mener at treningsklærne kan påvirke totalopplevelsen du får når du trener.

- Treningsklær skal få deg til å føle deg smidig og vel, og sitte så godt at du glemmer dette helt mens du trener. Bidrar det du har på deg til å føle deg fresh og mer «fit for fight» i tillegg, vil det gi en enda bedre opplevelse. Jeg synes derfor det er verdt å bruke noen kroner på det perfekte treningsantrekket. Hva som er det perfekte treningstøyet varierer selvsagt fra person til person, og fra aktivitet til aktivitet, sier Trine Bækkevar Semb.

Sliter du med cellulitter?Slik gjør du cellulittene mindre synlig

Yoga

I yoga er det viktig å kunne tøye, bøye, strekke og holde enkelte posisjoner over lengre tid. De fleste treningsklærne som er designet til yoga er derfor luftige og behagelige. Slike klær gir stor bevegelighet samtidig som de puster og føles komfortabel mot huden. Det kan være ubekvemt med en liten shorts eller en trang tights når du står i posisjonen «stående hund» (med hendene i bakken og baken i været).

Tips som gir strammere kropp finner du her!Slik får du fastere rumpe

Løping

Man svetter mer når man løper enn når man holder på med yoga. Derfor er det viktig at treningsklærne er laget av svettetransporterende materiale som polyester eller polydacron. Unngå bomullsmateriale, det holder på svetten og du kan fort bli kald og våt. Hvis du løper ute er det smart å bruke superundertøy under treningsklærne.

Aerobic og spinning

I likhet med løpetrening, svetter man en god del når man trener aerobic og spinning. Velg treningsklær som holder deg tørr selv om du svetter. Mange av de ulike sportsmerkene har klær tilpasset denne type trening, spør gjerne i sportsbutikkene dersom du er usikker på hvilket materiale du bør velge.

Det viktigste er at klærne er tilpasset sporten du skal utøve og at du føler deg komfortabel. Trine Bækkevar Semb fra vektklubb.no mener at dårlige treningsklær i verste fall kan ødelegge en treningsøkt.

- Det verste som er, er å trene aerobic i en stram bukse i et stramt ekkelt stoff. Det er både kjedelig og gir liten treningseffekt å måtte snu på skitur på grunn av klær som verken puster, varmer eller beskytter mot vind. Nedslitte mursteiner eller løpesko er både vondt og skadelig. Og glemt sports-BH eller en slapp, utslitt sports-BH kan ødelegge en høypulstime eller løpeøkt fullstendig, forteller Bækkevar Semb.

Relevante saker videre:

Bruker du store størrelser? Her er motetips for deg

Motetips for gutter! Kle deg som Justin Timberlake

Finn kule klær på nettet! Her er gode nettbutikker for klær

Ute etter nye sko? Her er de beste skobutikkene på nett

Publisert:

Finn mer innhold om: