Norsk 16-åring skriver historie - fronter et av verdens største motehus

Norske Erjona Ala (16) fronter Louis Vuittons nye kampanje.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Sørlandsjenta Erjona Ala, som til daglig er elev ved Vågsbygd videregående skole i Kristiansand, betraktes som en av de mest spennende nykommerne på modellscenen. Nå fronter hun en kampanje for et av verdens største motehus.

Det er Louis Vuitton som har kapret den langbeinte skjønnheten. Tidligere har det franske motehuset hatt kampanjepiker som Madonna og Angelina Jolie.

– Dette er den største jobben hun har gjort til nå. Vi har vært veldig selektive når det kommer til kampanjer tidligere - vi har sagt nei til flere mindre aktører, forteller Julie Thyrum som er internasjonal booker for det norske modellbyrået til Erjona, Heartbreak.

Det var stjernefotografen Steven Meisel, Louis Vuitton og en stylist som booket Erjona til den store jobben. Thyrum kan avsløre at dette ikke er det eneste oppsiktsvekkende oppdraget den norske modellen har kapret.

– Det kommer flere gode ting ut snart, men jeg har ikke lov til å si noe ennå. Hun kommer blant annet i mange store magasiner.

Erjona har tidligere gått på catwalken for designere som Alexander Wang, Chanel og Emilio Pucci. Gjennombruddet fikk hun med Balenciagas høstvisning i Paris i fjor, da hun bare var 15 år gammel.

– Nå om dagen er hun nok den norske jenta som har flest oppdrag i modellbransjen, forteller Thyrum.

Erjona Ala, som har kosovoalbansk bakgrunn, befinner seg for tiden i New York hvor hun skaln gjøre en ny modelljobb. 16-åringen har med seg sin far som reisefølge.

– Hun er bare 16 år og reiser derfor alltid med en foresatt. Hun prøver også å kombinere skole her i Norge med alle jobbene i utlandet.

Tidligere i år ble den norske modellen pekt ut som en av verdens best kledde modeller i mote- og kvinnemagasinet Marie Claire. Det britiske magasinet plukket ut de seks best kledde modellene i verden.

– Erjona er en av 2012s store stjerner, spesielt etter at hun gikk for Balenciaga høsten 2011. Med oppdrag for både W og Dazed & Confused, er Erjona en jente man bør følge med på, skrev Marie Claire.

LES OGSÅ: Norsk superpar på coveret av New York Times

LES OGSÅ: Bestekompiser fra Ås ble motestjerner

LES OGSÅ: Norske Merethe fronter Chanels sommerkampanje

Publisert: