Mette-Marits Miami-kjole fra Pucci - prislapp: 10.000 kroner

Pucci-prinsessen slo til igjen! Bak Mette-Marits (38) kritikerroste Miami-look er den norske designervennen Peter Dundas og hans italienske motehus Pucci.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Kronprinsessens freshe stil under åpningen av sjømannskirken i Miami sist helg ble en stor snakkis i mediene - mye takket være den knallrøde kjolen og en revitalisert Mette-Marit.

For de av dere som har lyst på lik kjole, kan minMote «avsløre» at både kreasjonen og beltet er fra det italienske luksusmerket Emilio Pucci, hvor norske Dundas sitter i sjefsstolen.

Kreasjonen er fra Puccis pre fall-kolleksjon for 2011.

Prislappen på kjolen er cirka 7.450 kroner, mens beltet koster 2.550 kroner, opplyser Puccis hovedkontor i Milano til minMote.

Den røde Miami-kjolen finnes i både blått og det karakteristiske Pucci-mønsteret, i flere fargevariasjoner.

Kolleksjonen ellers består av en rekke flagrende chiffonkjoler og aftenantrekk. Og mens de enkle kjolene à la Mette-Marits ligger på rundt 7-9.000, koster de lange aftenkjolene fra 15.000 kroner og oppover.

Se også:Han er Mette-Marits nye designerfunn

Venn med Dundas

Dundas og Mette-Marit møttes for første gang via sin felles venninne Petra Middlethon, moteredaktør i ELLE, på midten av 2000-tallet.

Siden den gang er de blitt gode venner. Mette-Marit er hyppig gjest på første rad når Peter arrangerer sine Pucci-visninger i Milano, mens Peter var gjest under kronprinsparets ti års bryllupsdagsfest i august.

Mette-Marit har valgt Pucci ved flere anledninger tidligere, til stor applaus fra moteekspertene.

I forkant av kronprinsessebryllupet i Sverige i 2010 hadde hun på seg en babyrosa kreasjon, som også Hollywood-stjerne Eva Longoria har brukt på den røde løperen.

Kjolen er senere blitt en gjenbruksfavoritt hos Mette-Marit.

Også den isblå kjolen Mette-Marit bar under selve bryllupet i Sverige, med de samme gjenkjennelige rytsjene i skjørtet, er signert Pucci.

Se også:Mette-Marit strålte på kirkeåpning i Miami: - Så ut som en Hollywood-stjerne

Elsker italiensk luksus

Det er ikke første gang Mette-Marit velger italiensk og svært kostbar design.

Faktisk er Pucci-kjolen verdt småpenger i forhold til noen av Mette-Marits andre designerkjoler.

Kronprinsessen har en forkjærlighet for aftenkjolene til Valentino, som også er blant hennes venner.

I sommer dukket hun opp på slottsball i nok en ny Valentino-kjole med utsalgspris på 62.200 kroner. Like før var hun gjest på et veldedighetsball på Valentinos personlige slott i Frankrike.

Da svingte moteprinsessen seg i sin grå Valentino-kjole sammen med verdens moteelite, med gjester som Vogue-redatør Franca Sozzani og it-jente Olivia Palermo på gjestelisten.

Sozzani var også på plass da kronprinsparet feiret ti års bryllupsdag i august i år.

Se også:Mette-Marit valgte designervenn - salgspris 62.000 kroner

Flere favoritter

Til bryllupsdagen hadde Mette-Marit valgt et annet italiensk luksusmerke, Giambattista Valli, til slottsmiddagen.

Den duse kjolen med leopardmønster skal ha en prislapp på 73.000 kroner og moteikonet Olivia Palermo er blant kjendisene som også elsker Giamattista Vallis design.

Kreasjonen ble vist på catwalken i Paris i sommer og Mette-Marit matchet den med et ultraeksklusivt belte i gull, hvitt og grått.

Det samme beltet hadde it-prinsessen Charlotte Casiraghi på seg under fyrstebryllupet i Monaco i sommer

På første rad

Den norske kronprinsessen har gjennom ti år som kronprinsesse blitt svært moteinteressert.

Mette-Marit har også fått kraftig kritikk for sine italienske luksusvaner.

Allerede i 2005 ble hun kritisert for å være en salgsplakat for italienske merker, blant annet av tidligere moteredaktør i norske Cosmopolitan, Sara Skjold.

- Den overdrevne bruken av dyr design gjør at hun distanserer seg fra folket. Som Norges kronprinsesse burde hun være kreativ nok til å velge en overvekt av norske designere fremfor det dyreste av kommersiell italiensk design, sa Skjold til VG den gangen.

Se også:Dundas hyllet for ny red carpet-kolleksjon

Publisert: