Nobel-vinneren i kjole med mønster fra rottehjerner

nobel

STOCKHOLM (MinMote) Når May-Britt Moser tar i mot nobelprisen i kveld er det i en spesialdesignet kjole med glitrende gridceller og geometriske sekskanter.

Publisert:
nobel

STRÅLTE: May-Britt Moser smilte fra øre til øre før prisutdelingen i Stockholm. Foto: Geir Mogen /NTNU

nobel

ASYMMETRISK: Den midnattblå kjolen har asymmetrisk snitt og glitrende detaljer. Foto: Geir Mogen /NTNU

nobel

DETALJER: Kjolen er altså sydd basert på Moser-parets forskning. Foto: Geir Mogen /NTNU

Onsdag ettermiddag gikk May-Britt Moser og Edvard Moser ned den ærverdige trappen på Grand hotell i Stockholm for å bli fraktet i kortesje til konserthuset – i hver sin limousin

- Hva er forventningene til kvelden?

- Jeg tror det blir helt fantastisk, sier en stivpyntet May- Britt Moser før hun setter seg inn i bilen.

Og det er ikke en hvilken som helst kjole nobelprisvinneren fra Fosnavåg på Vestlandet har på seg. Den dypblå kjolen i silke, bomull og viskose har perlemønster av gridceller og sekskanter, og viser forskningen til Moser-paret.

Slik så Mette-Marit ut under fredsprisutdelingen i Oslo!

Sydd av tidligere ingeniør

Designer Matthew Hubble fra London jobbet som tunnelingeninør i London for inntil ett år siden. Nå har han sydd kjolen som May Britt skal ha på seg når hun sitter ved siden av svenskekongen i kveld.

– En av drømmene mine er å se en nobelprisvinner som deg bli behandlet på samme måte som skuespillere som vinner en Oscar, og blir gitt vakre designkjoler som de kan skride opp den røde løperen med. Det vil være en ære for meg hvis du kan ta imot en kjole fra meg til bruk på Nobel Price Award Ceremony, skrev Hubble til Moser i en e-post, da det ble kjent at hun hadde blitt tildelt Nobelprisen i fysiologi og medisin, ifølge Gemini.

BAKGRUNN:Derfor fikk de nobelprisen

KLARE FOR PRISUTDELING: De norske Nobelpris-vinnerne May-Britt Moser r gleder seg til å motta pris i spesialdesignet kjole. Her sammen med designeren. Foto: Geir Mogen /NTNU

May-Britt hadde allerede kjøpt en kjole og arkiverte først e-posten som søppel, men Hubble ga seg ikke og laget et utkast til kjolen, skriver Gemini.

Det var ektemannen Edvard som syntes det var gøy at kjolen var designet av en ingeniør som hadde lagt vitenskap i sømmene.

Hubble opplyser at han henter inspirasjon til all sin design fra vitenskap. På klærne han designer er det mønster fra DNA-strukturer, molekylære strukturer og ligninger brukt for bygging av tunneler.

– Jeg synes egentlig at figurnære kjoler er litt skumle og veldig jentene. Jeg har alltid vært litt guttete og hatt en guttete klesstil. Som liten sprang jeg rundt og lekte med guttene, og jeg sjefet nok litt over dem også. Jeg har fått en mer jentene i klesstilen med årene, og hater å gå i bukser. Men jeg er nok mer kjent for skjørt som er kortere enn dette, sier May-Britt Moser til Gemini.

– Stil og humor

Min Mote-journalist Martine Lunder synes kjolen er flott.

– Det er ingenting som er kulere enn å være unik og original i klesveien, og det kan man jo trygt si at May-Britt Moser er her! Når man først skal gå i en kjole med mønster av gitterceller fra en rottehjerne så synes jeg hun gjør det med stil og humor, og ikke minst understreker hun hva som er faktisk er det viktige her, sier Lunder.

Og den er rett og slett trendy:

– May-Britt har kanskje ikke tenkt så nøye over det selv, men mørkeblått er faktisk en av den kommende vårens trender, sett hos store motehus som Proenza Scouler og Calvin Klein. Sleng på deg et par nude stiletter, så er du jo klar for bankett i kveld også!

Publisert:

Finn mer innhold om: