Pia Tjelta stjal showet i kjole til 91 000 kroner

LADY IN RED: Pia Tjelta var iført en kjole fra Leila Hafzi. Over 80 meter med silke var blitt brukt til å lage kjolen. Foto: Terje Bringedal/VG

Skuespiller Pia Tjelta tok pusten fra alle da hun ankom den røde løperen under Amanda-prisutdelingen. Over 80 meter med silke gikk til å lage den eksklusive kjolen.

Sofia Storhaug
Publisert:

Torsdag åpnet den 41. utdelingen av Norges mest prestisjetunge filmfestival, Amanda-prisutdelingen. Stjernene var kledd i gull, glitter og glamour på den røde løperen. Skuespiller og Amanda-nominerte Pia Tjelta ankom prisutdelingen iført en rosa couture-kjole fra den norske designeren Leila Hafzi. Kjolen var så lang at skuespilleren måtte få hjelp med kjolen flere ganger da hun ankom prisutdelingen.

- Når jeg prøvde den så var det ingen vei tilbake. Jeg må nok skifte etterpå, det krever sin mann og dra på dette sengeteppet her, men jeg synes den var så vakker at jeg klarte ikke å la være.

Se kjendisene fra den røde løperen nederst i saken.

STRÅLTE: Pia Tjelta ankom den røde løperen på filmfestivalen i Haugesund. Foto: Terje Bringedal/VG

Tjelta hadde fått håndplukket kjolen fra designerens vårkolleksjon, og det finnes bare ett eksemplar av den.

- Jeg tenkte først den var altfor mye, men den er jo så nydelig at man må dra på litt. Man må feire norsk film som norsk film fortjener, og det er med en ordentlig norsk kjole. Jeg vet ikke hva kjolen koster og jeg har ikke kjøpt den. Den er bare til låns for kvelden, sier skuespilleren.

Designer Laila Hafzi forteller til minMote at kjolen var svært kostbar å lage.

- Vi har brukt over fem uker på å lage kjolen. To mannlige skreddere og oppimot åtte damer har sittet og sydd på kjolen. Den har en verdi på 91 000 kroner, sier designeren.

I følge Hafzi skulle kjolen egentlig sendes til Emmy-utdelingen i USA.

- Kjolen skulle egentlig vært i Los Angeles nå, og derfra gått videre til utvelgelser før Emmy-Awards. Men jeg hadde veldig lyst å kle Pia opp i den kjolen, så da tok jeg den sjansen - og det var absolutt verd risken.

- Var det du som oppsøkte Pia angående bruk av kjolen?

- Nei. Det var hun som ringte og spurte om hun kunne få låne en kjole av meg, hevder designeren.

VENNINNER: Amrita Acharia og Iram Haq var begge iført fargerike kjoler på den røde løperen i Haugesund. Foto: Terje Bringedal/VG

Hovedrolleinnehaver av den norske filmen "Jeg er din", Amrita Acharia var iført en rosa kjole og veske fra vintage-butikken Dianas salonger. Skuespiller Iram Haq hadde også valgt en fargesprakende kjole for anledningen. Kjolen og vesken var begge fra den norske designeren Mariette.

- Kjolen er spesiallaget for anledningen, så jeg vet ikke hva den har kostet.

SPENTE: Ray Kay og kjæresten var glade for å være tilbake til Norge igjen. Modellkjæresten hadde kledd seg i en trendy magetopp med et kort skjørt. Foto: Terje Bringedal/VG

Musikkvideoregissør Ray Kay ankom rød løper med modellkjæresten Cathrine Haave. Sistnevnte var iført jakke fra BCBG, skjørt fra Zara, smykker fra en hemmelig butikk i L.A og sandaletter fra Fergie.

Ray Kay var ikke helt sikker på hvor antrekket sitt kom fra.

- Jeg fant bare noe fint i skapet og slang på meg det. Skoene vet jeg er fra Converse, sier han til minMote.

GLAD I FARGER: Hadia Tajik på den røde løperen i Haugesund. Foto: Terje Bringedal/VG

Kulturminister Hadia Tajik hadde på seg en gul kjole fra den danske designeren By Malene Birger. Smykkene var fra 2ND Day.

- Dette er jo en av de mest glamorøse begivenhetene i Norge, så da må man jo pynte seg litt. Jeg har brukt kjolen ved flere anledninger, men vil ikke røpe hva den kostet. Egentlig kom den med en hvit underkjole, som jeg byttet ut med en sort. Jeg synes det passet bedre.

FARGERIKE: Iram Haq (t.v) sammen med Hadia Tajik, Amrita Acharia og Pia Tjelta. Foto: Terje Bringedal/VG
KJOLEKRISE: Ingeborg Heldal sammen med Marie Blokhus på filmfestivalen i Haugesund. Foto: Terje Bringedal/VG

Den Amanda-nominerte skuespilleren Marie Blokhus kom sammen med programleder Ingeborg Heldal. Sistnevnte hadde på seg øredobber fra Chanel og en sølvgrå kjole fra den norske designeren Katrine Nørgård. Da bagasjen ble borte i Haugesund måtte Heldal ty til plan B.

- Hashtagen for dagen er kjolekrise. Jeg måtte ta på meg en annen kjole da bagasjen min ble borte. Men den er fra samme designer, så jeg er veldig fornøyd med den også, selv om jeg egentlig gikk for en i blå, forteller hun.

KLAR FOR FEST: Aksel Hennie droppet slipset og stilte i sort dress. Foto: Terje Bringedal/VG

Skuespiller Aksel Hennie hadde på seg sort dress fra det svenske merket J. Lindeberg.

- Dressen er langt fra ny. Jeg fant den hjemme i skapet, forteller Hennie som ikke var helt klar over hvor dressen kom fra før journalisten på stedet spurte ham.

TOK MED MANNEN: Silje Salomonsen kom sammen med ektemannen, regissør Arild Østin Ommundsen. Foto: Terje Bringedal/VG

Skuespiller Silje Salomonsen hadde også tatt på seg en kjole fra Leila Hafzi.

- Nå har det seg sånn at Leila Hafzi er en venninne av meg. Jeg er to uker etter fødsel så måtte ringe henne og spørre om hjelp, sier Salomonsen.

Publisert: