10 fine festkjoler for deg med former

VELG OG VRAK: Sort kjole med hvit krage fra Asos.com (går opp til strl. 56), 442 kr. Svart veske med nagler fra Zara, 559 kr. Gulløredobber fra Oscar de la Renta hos Net-A-Porter.com, 1365 kr. Rød kjole fra H&M (går opp til strl. 58), 299 kr. Mørkeblå kjole med rysjekant fra Junarose hos Zalando.no (går opp til strl. 52/54), 399 kr. Sorte pumps fra Zara, 599 kr. Halskjede fra Vanessa Arizaga hos MatchesFashion.com, 1880 kr. Blå kjole med draperinger fra NewLook.com (går opp til strl. 54), 389 kr. Foto: Produsentene
Natalie Ngo
Publisert:

Sliter du med å kle dine kvinnelige kurver til festsesongen? Her er tipsene du trenger for å finne den perfekte kjolen.

Jakten på den perfekte kjolen til festsesongen kan være en utfordring dersom du vil ha en større størrelse enn det som tilbys i mange av motebutikkene. Julebord og førjulsfester er imidlertid en glimrende anledning til å vise frem de flotte formene, uansett størrelse.

Vi vil se ditt julebordantrekk! Legg ut et bilde av deg selv på Instagram med hashtag #minjulekjole og #minmote for å delta i minMotes julekonkurranse.

Norske Nastaran Marie Kowkabi (26) startet motebloggen Curvesandi.com som en hyllest til formfulle kvinner. Blant mange tusen søkere ble hun tidligere i år plukket ut som én av 30 finalister i skjønnhetskonkurransen Miss Plus Size International, som gikk av stabelen i London forrige helg.

- Vi var en gjeng med jenter i mange ulike plus size-størrelser som jobbet for det samme. Mangfoldet i en slik konkurranse beviser at også vi bryr oss om mote og stil, sier den engasjerte bloggeren til minMote.

- Fremhev kurvene

Under missekonkurransen viste finalistene seg frem på catwalken i tre runder; hverdagsantrekk, bikini og aftenkjole. Nastaran var en av ytterst få som stilte i en tettsittende kjole i knallblått som hun fikk spesialdesignet hjemmefra.

- De fleste synes nok det er skummelt å vise seg frem i trange kjoler, så jeg skilte meg ut og fikk så mange hyggelige komplimenter for kjolen min, forteller hun.

LEKENT: Mønstrete kjole med ermer fra Steilmann hos Navabi.us (går opp til strl. 54), 960 kr. Blå paljettkjole fra Asos.com (går opp til strl. 56), 624 kr. Mønstrete kjole fra Steilmann hos Navabi.us (går opp til strl. 54), 1144 kr. Foto: Produsentene

Nå håper 26-åringen at hun kan bidra med å vise norske kvinner at festmote ikke er forbeholdt de som bruker små størrelser.

- Jeg anbefaler formfulle jenter å fremheve kurvene i stedet for å skjule dem når de skal kle seg til fest. Velg for eksempel kjoler som markerer midjen, tipser Nastaran og fortsetter:

- Det er vanlig å gå for svarte antrekk fordi man tenker det har en slankende effekt, men våg å være litt sprudlende og velg mer farger!

Godt undertøy

Blant kjendisene med flotte former som vet å fremheve sine beste trekk er Octavia Spencer. Den flotte skuespilleren kler seg gjerne i figurnære kjoler på den røde løperen, og velger ofte varianter med flatterende draperinger.

Nastarans beste tips når du skal kle deg i tettsittende festkjoler er å ha undertøyet i orden.

ELEGANT: Langermet kjole fra NewLook (går opp til strl. 54), 400 kr. Gråbeige kjole fra Daxon hos Ellos.no (går opp til strl. 58), 279 kr. Mønstrete kjole fra Ellos Collection Plus Ellos.no (går opp til strl. 52), 399 kr. Foto: Produsentene

- Jeg sverger til godt undertøy med hold-in, særlig til figursydde kjoler. Det retter ut og sørger for at det ikke klumper seg under kjolen, forklarer hun og trekker frem merker som Wonderbra og Miraclesuit.

Til tross for at utvalget av moteriktige kjoler til formfulle kvinner kan være begrenset, mener bloggeren at det finnes gode alternativer både i butikk og på nett.

Flere kjedebutikker har egne avdelinger med størrelser fra 44 og oppover. Det finnes også både norske og utenlandske nettbutikker som har samlet alle klærne i større størrelser på et sted eller spesialiserer seg på plus size-klær, blant annet Asos.com og NewLook.com.

INSPIRASJON: Moteblogger Nastaran Kowkabi velger heller å fremheve enn å skjule formene når hun kler seg til fest. Her iført skreddersydd kjole av SolP Design som hun stilte i på missekonkurransen. Foto: Magnar Kirknes/VG
Publisert: