Balenciaga åpner egen butikk i Oslo

FAN: Kim Kardashian West er blant kjendisene som har pleid å dukke opp på Balenciaga-showene, kledd i merket fra topp til tå. Her under Paris Fashion Week i 2015. Foto: Getty Images

Et av verdens mest kjente luksusmerker melder at de snart åpner butikk i Oslo sentrum.

Publisert:

Stedet er ikke overraskende Oslos nye «luksusgate» Nedre Slottsgate, der også varemagasinet Steen og Strøm ligger.

Onsdag denne uken har nemlig Balenciaga hengt opp store skilter i vinduene med «opening soon» i gaten.

Få også med deg siste episode av Trendguiden:

ÅPNER SNART: Motehuset Balenciaga åpner snart egen butikk i Oslos mest luksuriøse handlegate. Foto: Thea Roll Rakeng/VG

Og etter hva MinMote erfarer skal butikken åpne vegg i vegg med Hermés i Nedre Slottsgate 8 ved siden av Steen og Strøm.

NYHETER

Isabel Marant åpner flagship-butikk i Oslo

MinMote har vært i kontakt med franchisepartner til Balenciaga, Group88, som bekrefter at butikken åpner i Oslo, men at endelig åpningsdato ikke er satt.

Luksus-boom

Med andre ord blir det mye fransk luksus i samme område den kommende tiden. Hermés ligger allerede der, og Isabel Marant åpnet nylig sin første flagship-butikk i Norge bare et steinkast unna.

Dessuten åpner også danske Ganni nok en butikk i Nedre Slottsgate denne våren, og vil da ligge i det etterhvert svært celebre nabolaget hvor også Gucci og Bottega Veneta holder hus.

KLASSIKER: Et av Balenciagas mest kjente veske-design. Foto: Getty Images

Kjendismerke

VOLDSOMT: Balenciaga høst/vinter 2017. Foto: Getty Images

Balenciaga har i dag Demna Gvasalia som kreativ sjef, etter at kjendisdesigneren Alexander Wang ga seg hos merket i 2015.

Her til lands er merket kanskje mest kjent for sine svindyre vesker, som man gjerne må ut med femsifret beløp for, og som kjendiser som Kardashian/Jenner-familien stadig dukker opp med.

NYHETER

Rag & Bone åpner egen butikk i Oslo

Men merket har også annet tilbehør og klær, også i svimlende prisklasse. Vil du ha en sniktitt på hva som kommer, kan du sjekke Balenciagas nyeste kolleksjon, for høsten 2017.

Der hadde designeren latt seg inspirere av couture-kreasjoner fra Balenciaga-arkivet i anledning merkets 100-årsjubileum, og viste dramatiske kjoler med oversized som stikkord.

Publisert: