Sjekk Mette-Marits vårlige gallakjole: - Stilsikker og feminin

ET GLIMT: Den florlette kjolen kronprinsessen bar under gallamiddag i København, er trolig fra Giambattista Vallis høstkolleksjon i 2014.Foto: Thomas Lekfeldt / NTB scanpix

I forbindelse med dronning Margrethe av Danmark sin 75-årsdag var kronprinsesse Mette-Marit iført en lekker kjolekreasjon med blomsterdetaljer, som trolig er fra det italienske motehuset Giambattista Valli.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Kronprinsparet er i København i forbindelse med dronning Margrethes 75-årsdag som feires på Fredensborg Slott med gallamiddag torsdag kveld.

Mette-Marit var iført en lang kjole med blomsterdetaljer i dus oransje og pudderrosa. Kjolen er trolig fra det eksklusive motehuset Giambattista Valli, som er blant kronprinsessens hyppigst brukte merker. Kreasjonen er riktignok ikke ny, men fra høstkolleksjonen i 2014.

Saken fortsetter under bildet.

FLORLETT: Den vårlige kreasjonen hadde Mette-Marit stylet med store Hollywood-bølger i håret og markert sminke på øynene. Foto: NTB scanpix

Stilsikker og feminin

Fungerende MinMote-leder, Martine Lunder, mener kjolen er et typisk valg for kronprinsessen.

YNDIG: På Emmy-utdelingen i 2014 var Hollywood-skuespilleren Amanda Peet iført kjole fra Giambattista Valli, som ligner mistenkelig mye på den Mette-Marit hadde på seg torsdag kveld. Foto: NTB scanpix

- Mette-Marit har forlengst blitt så stilsikker at hun ikke trenger å eksperimentere så mye. Hun vet hva hun vil ha og hva hun kler - og holder seg til det. Denne gangen ble det mest sannsynlig Giambattista Valli, som er en av favorittdesignerne hennes, sier hun og legger til:

- Det jeg lurer mest på, er hvordan Mette-Marit fikk tak i denne kjolen! Mønsteret var riktignok med en av kolleksjonene fra i fjor, men ikke akkurat denne kjolen - dog dukket en lignende variant opp på Emmy-utdelingen i 2014. Så dette er nok mulig en spesiallaget kjole - kanskje Mette-Marit ble inspirert av kjolen hun så på Amanda Peet på Emmy?

Denne gangen droppet Mette-Marit den trendy flettekronen, men gikk til gjengjeld for de karakteristiske, store Hollywood-bølgene. Sminken var holdt naturlig, men med ekstra fokus på øynene.

MinMote.no - Norges største moteside

- Feiende flott

ROSER: Kongehusekspert, Kjell Arne Totland, tror kronprinsessens kjole er av italiensk design, og mener den kler henne godt. Foto: Frode Hansen/VG

TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, mener kjolen mest sannsynlig er av italiensk design.

- Jeg synes kronprinsesse Mette-Marit var feiende flott i sin florlette blomstrede aftenkjole i 40-tallstil - og med det lange håret utslått med midtskill og myke bølger. Jeg synes de lyse fargene kler henne godt - spesielt nå når hun er solbrun etter ferien i Mexico, sier Totland til MinMote.

- Kjolen er mest sannsynlig en italiensk kreasjon. Ellers merker jeg meg at Mette-Marit i kveld bærer sin portrettnål med bilde av sin svigerfar kong Harald på brystet. Ikke så vanlig til smoking - men en vakker gest.

HÅR

Sjekk Mette-Marits totale hårforvandling her!

Da Det Danske Slott feiret dronning Margrethes 40-årsjubileum i København i 2012 hadde kronprinsessen på seg en råeksklusiv hvit kjole fra det italienske motehuset Pucci.

Publisert: