Dette er skjønnhetsteamet står bak Sofia Hellqvists brudelook

Skjønnhetsteam Sofia 2015

STOCKHOLM (MinMote) Det er Sofias faste glamsquad som skal sminke og ordne håret hennes både på vennefesten fredag og på bryllupsdagen lørdag. Deriblant Paradise Hotel-vinneren «Marre» Hitti.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Skjønnhetsteam Sofia 2015

Foto: NTB scanpix

Skjønnhetsteam Sofia 2015

Foto: NTB scanpix

Det er kun én dag igjen til Sofia Hellqvist går fra å være Frøken til prinsesse, og offisielt blir en del av den svenske kongefamilien.

Stemningen i Stockholm er tydelig spente på én av de siste kongelige bryllupene på mange år. TV-statsjonene er rigget opp og helikoptre sirkler konstant rundt slottet.

Hellqvist har hatt litt av en stilforvandling i de ti årene hun har vært i rampelyset. Her kan du se høydepunktene fra stilreisen.

KJENDISFRISØR: Mawan "Marre" Hitti er den blivende prinsessens faste frisør, og har mange fasjonale kjendiskunder på listen, blant annet Sofia Fahrman. Hitti vant Paradise Hotel i 2005, og Sofia kom på tredje plass. Foto: NTB scanpix
BRUD

mistanker om hvem som har designet den.

Det som derimot er kjent, er hvem som skal gjøre den blivende prinsessens hår og make up til bryllupshelgen.

Sofias faste glamsquad består av makeup-artist William Värnild og Marwan «Marre» Hitti. Marre skal Sofia ha møttes da de begge deltok i «Paradise Hotel» i 2005.

Trenger du bryllupsinspirasjon?Se flere budsjettbrudekjoler her

Tror på stram oppsats

Svenske eksperter tror at Sofias hår blir oppsatt i en stram frisyre og at sminken vil være naturlig, slik som Kronprinsesse Victoria hadde i 2010.

- Jeg er sikker på at Sofia kommer til å gå for en lekker oppsats, ikke løst hår som hun pleier og liker å ha. Utslått hår kan blåse i vinden og blåse i ansiktet slik at bildene ikke blir like bra. Hun har tidligere hatt håret samlet i nakken i en stram knute, men jeg tror hun kommer til å ha en litt mykere oppsats på lørdag, forteller Aftonbladets kongehus-ekspert, Jenny Alexandersson og legger til:

SMINKER BRUDEN: Make up-artisten William Värnild kommer til å sminke Sofia både fredag og lørdag. Han har vært hennes faste sminkør siden tidlig i 2011. Foto: NTB scanpix

- Make up-en tror jeg blir holdt diskret, men at øynene kommer til å være ekstra markerte.

Diadem eller blomsterkrans?

Alexandersson får støtte av Johanna Lejon er kongelige moteekspert hos Svensk Damtidning.

LØST OPPSATT: Ekspertene tror at Sofia vil gå for en strammere oppsats enn den hun hadde på Nobel-gallaen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

- Jeg tror Sofias make up vil være naturlig slik som kronprinsesse Victoria hadde i sitt bryllup i 2010, sier hun og fortsetter:

- Vi har sett henne tidligere gå for utslått og oppsatt hår, og på bryllupsdagen vil hun nok ha det oppsatt. Hun liker ganske stramme frisyrer som den hun hadde på Nobel-gallaen eller på statsbesøket fra India.

Lejon håper at Sofia vil bære dronning Silvias diadem på den store dagen.

- Enten vil hun ha Silvias diadem somkronprinsesse Victoria hadde, eller et hårsmykke eller blomsterkrans. En blomsterkrans hadde jo vært gøy siden det var det farmoren til Carl Philip, kongens mamma, bar på hodet da hun giftet seg med kongens pappa, sier hun til MinMote.

Hemmelig vennefest

Fredag kveld holder kongeparet en stor fest for venner og familie. Det er enda hemmelig hvor festen skal være, men det vi vet er at gjestene skal møte opp på Strandvegen ca. klokken 17, for å bli fraktet i båt til en øy i Stockholms skjærgård.

TRADISJONELL: Kronprinsesse Victoria valgte å bruke Silvias diadem på den store dagen i 2010. Foto: Getty Images

Både Kongen, Dronningen, Kronprinsparet og Prinsesse Märta Louise og Ari Behn vil være til stede i Stockholm både fredag og lørdag.

Ekspertene tror imidlertid at Sofia neppe vil velge en kjole med dyp utringning eller uten stropper, samtidig som hun i liket med Madeleine, står fritt til å velge hvilken designer hun vil. Likevel er svenske medier overbevist om at hun velger svensk design.

Victoria valgte en tradisjonell kjole laget av 36 meter hvit silke designet av svenske Pär Engshedens, mens Madde gikk for en mer internasjonal trend: En spesialsydd Valentino-kjole i blonder.

Les også:De vakreste kongelige brudekjolene

Publisert: