Nederlands Maxima er dronningen av Valentino - sjekk stilen hennes her

Dronning Maxima (41) inntar den nederlandske tronen som folkets dronning. Med sin store forkjærlighet for Valentino har hun både klart å vinne folkets hjerter, og blitt et stilikon.

Tirsdag abdiserer dronning Beatrix av Nederland, og kronprins Willem-Alexander overtar tronen. Dermed blir argentinsk-fødte Maxima dronning, etter å ha vært gift med kronprinsen i 11 år.

De to giftet seg i en storlagen seremoni i Amsterdam, Maxima i en langermet kreasjon fra Valentino og langt blondeslør. Siden den gang har det italienske merket vært Maximas store favoritt, i likhet med vår egen kronprinsesse Mette-Marit. Mens Mette-Marit har måttet tåle mye kritikk for sine dyre designervaner, har det nederlandske folket trykket sin nye dronning til sitt bryst fra første stund.

– Maxima er dronningen av Valentino, samtidig som hun nå er folkets dronning. Til tross for at hun gang på gang viser deg i rådyre kreasjoner rett fra catwalken, har hun vært en svært populær kronprinsesse. Hun har en fantastisk utstråling og et smittende smil. Og det er ingen tvil om at dette er en kvinne med god smak - hun bommer så å si aldri på stylingen, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Én årsak til økonomi-utdannede Maximas popularitet er at hun begyte å lære seg språket umiddelbart da hun flyttet til Nederland. Hennes akademiske bakgrunn, tydelige respekt for landet og eksotiske stil har var en suksessrik kombinasjon, sier kongehistoriker Han van Bree til BBC.

- Hun er eksotisk, lidenskapelig, har gnist og er utadvendt - hun prøver ikke å være like distansert som dronning Beatrix. Derfor elsker vi henne, man kan virkelig føle at hun er ekte, sier han.

Med eksotisk stil mener Han van Bree at Maxima ikke er redd for å gå nye veier når det gjelder mote. Hun bruker riktignok ofte elegante Valentino-kjoler i nøytrale farger, men går heller ikke av veien for kjoler i glinsende gull, knall rødt eller blomstermønster. Maxima er også en av få prinsesser som gjerne velger buksedresser til mindre formelle tilstelninger - gjerne i farger som sitrongult, fuksiarosa eller en blanding av flere farger.

Til den store festen i forbindelse med dronningens abdisering valgte hun en gammel Valentino-favoritt, som hun også brukte i 2008. Kjolen er et blikkfang i seg selv med de store volangene - for øvrig en annen viktig del av Maximas signatur-stil.

- Valentino sydde jo brudekjolen hennes i sin tid - og hun sverger gjerne til ham ved de helt store anledninger. Men hun bruker også kjoler fra hjemlige motehus - kjolen i vinrødt og sølv i Luxembourg var fra en nederlandsk moteskaper. Og vi har jo ennå ikke sett den forside kreasjonen hun skal bære i Nieuwe Kerk i ettermiddag. Det knytter seg også stor spenning til hvilket diadem hun vil velge, sier TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

minMote har samlet noen av Maximas flotteste Valentino-antrekk:

Maxima valgte en gammel favoritt da hun deltok på en stor middag i forbindelse med den daværende dronning Beatrix' abdisering. For seks år siden brukte hun kjolen med vinrøde fløyelspumps og oppsatt hår, mens hun denne gangen gikk for en halvoppsatt sveis og rødt tilbehør. Kjolen er fra Valentinos høst/vinter-kolleksjon i 2006.

Maxima valgte å kjøre en ungdommelig stil med sin vårlige Valentino-kjole - bare legger, stor clutchveske og trendy midskill. Den enkle sommerkjolen er fra vårkolleksjonen fra 211, en kolleksjon kronprinsesse Mette-Marit også har lagt sin elsk på.

For mange er Valentino aller mest kjent for sine blonder, som gjerne dukker opp igjen år etter år. Kronprinsesse Mette-Marit er stor fan av de eksklusive blondene, og har både kjoler og kåper med Valentino-blonder i garderoben. Prinsesse Maxima gikk for en nesten nude-farget todelt kreasjon da prins William giftet seg med sin hertuginne Kate i 2011. Også tilbehøret holdt hun nøytralt, med nude-fargede pumps, clutch, sjal og perler.

Under et offisielt besøk til Tyskland våren 2011 hadde Maxima på seg en elegant og samtidig søt kjole fra Valentinos vårkolleksjon. Hun gjorde antrekket hakket mer glamorøst med skyhøye pumps og matchende clutchveske, og glitrende øredobber. Kjolen skiller seg på mange måter ut fra Maximas garderobe, som er stappfull av fargerike plagg i rødt, gult og oransje - men er likevel festlig med de prikkete detaljene.

Mange av gjestene valgte lyse og romantiske kjoler til kronpinsesse Victoria og Daniels sommerbryllup i 2010. Maxima var intet unntak, og hadde på seg en florlett kjole med rosa blomsterdetaljer fra couture-kolleksjonen til Valentino våren 2006. Store volanger er en gjenganger hos Maxima, og det samme er markert midje, slik som på denne kjolen.

Hvordan var din opplevelse i dag?