Norges moteuke: Oslo Runway flytter til Sentralen

NORSK MOTEUKE: Til høsten arrangeres Oslo Runway i nyåpnede Sentralen i Oslo. Foto: Jan Petter Lynau / VG

Når neste runde med Oslo Runway går av stabelen i august vil motevisningene foregå i nyåpnede Sentralen i Oslo Sentrum – og ikke i Operaen slik som i februar.

Line Blokhus
Publisert:

Vi har sett gjentatte forsøk på å samle norsk mote tidligere, og ingen har lykkes – men nå ser det ut til at Oslo Runway endelig kan ha knekt koden.

Etter at Oslo Runway ble avholdt i Kulturkirken Jakob i august i fjor, ble visningene i februar flyttet til Operaen i Oslo. Når den nye norske moteuka fyller ett år vil visningene avholdes i nyåpnede Sentralen.

NYHETER

Fem ting du bør vite om Oslo Runway

Bak initiativet står pressebyrået This Is PR med kosmetikkgiganten L’Oreal i ryggen som hovedsponsor.

TAR INTIATIV: Ditte Kristensen ved THIS IS PR ønsker å profesjonalisere den norske motebransjen ved å arrangere Oslo Runway. Foto: Hilde Holta Lysell

I likhet med visningene i Operaen, vil høsten motevisninger gå over to dager, 24. og 25. august, og både etablerte designere og nyere talenter vil stå på programmet.

NYHETER

- Vil løfte norsk mote

– Vi har vært i dialog med Sentralen siden i fjor og er svært fornøyde med at dette blir vår arena for SS17. Det er en fantastisk location, og bygget har flere rom som gir oss større muligheter for variasjon, sier Ditte Kristensen fra THIS IS PR, som er prosjektleder for Oslo Runway, i en pressemelding.

NYHETER

Bytimo briljerte på Oslo Runway

«Verksted for kreative krefter»

Nyåpnede Sentralen er «Oslo nye scene og landets største verksted for kreative krefter innen kultur og innovasjon», heter det på Sentralens nettsider. Bygningen er Norges eldste sparebankbygg, og ligger helt sentralt i Oslo sentrum.

– Vi gleder oss til Oslo Runway inntar Sentralen og fyller huset med liv! Oslo Runway er et spennende initiativ og en berikelse for Oslos mote- og designscene som vi setter stor på å være vertskap for, sier Per Mejlænder Brynning, produsent for Sentralen.

MARMORSALEN: Sentralen har seks ulike scener for musikk- og kulturopplevelser. Marmorsalen i det gamle bankbygget er en av dem. Foto: Lars Petter Pettersen

I tillegg til å huse mer enn 350 kreative mennesker, som blant annet arbeider med ulike kulturuttrykk, står noen av Norges fremste kokker for servering av mat og drikke i byggets første etasje.

Les mer om Sentralen på Godt: Oslokokker starter kokkekollektiv

Publisert:

Finn mer innhold om: