Andreja Pejic pryder sin første forside som kvinne

NATURLIG: Andreja Pejic går gjerne for naturlig sminke og hår når hun selv kan velge. Foto: Getty Images

Under tittelen «bryter med tabuet», stiller supermodell Andreja Pejic (24) på forsiden av prestisjetunge Marie Claire - det første coverbildet siden kjønnsoperasjonen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Modellen, som er født i Bosnia-Herzegovina, har skapt kontrovers i motebransjen siden hun ble oppdaget McDonalds som 17-åring. Allerede i 2011 slo hun gjennom som modell, ved å avslutte Jean Paul Gaultiers haute couture-show i en forrykende brudekjole.

Pejic var da mann, men gikk modell som kvinne i showet. Senere har 24-åringen posert som begge kjønn på en rekke bilder og på catwalken.

Modellen har også vært åpen om sitt ønske om å gå gjennom en kjønnsoperasjon for å bli kvinne, som ble gjennomført sommeren 2014.

HAR DELT MYE: Andreja Pejic på et event bare et par måneder etter kjønnsoperasjonen. Foto: Getty Images

- Jeg vil dele dette ned hele verden fordi jeg føler et sosialt ansvar. Jeg håper en større åpenhet kan føre til at det blir mindre problematisk å snakke om, sier modellen, sa hun til People.com noen måneder etter operasjonen.

Siden den gang har Pejic blant annet vært avbildet i Vogue, samt gått på catwalken for Giles - og nå er hun også på forsiden i Marie Claire Spania, med «Romper El Tabú» («bryter med tauet») som tittel.

På forsiden er Pejic kledd i en fargerik heklekjole, med naturlig sminke og utslått hår.

Grattis, Andreja!

Publisert:

Finn mer innhold om: