Motelegende Pierre Bergé er død

DØD: Pierre Bergé, her på scenen under Sidaction gallamiddag under Haute Couture vår/sommer visningene under Paris Fashion Week i januar i år. 
Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images
DØD: Pierre Bergé, her på scenen under Sidaction gallamiddag under Haute Couture vår/sommer visningene under Paris Fashion Week i januar i år. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Mannen som etablerte motehuset Yves Saint Laurent sammen med nettopp Yves Saint Laurent, ble 86 år gammel. 

Pierre Bergé døde, 86 år gammel, etter lengre tids sykdom melder hans organisasjon «La Fondation Pierre Bergé», ifølge den franske avisen Libération:

«Det er med stor sorg vi kunngjør dødsfallet til Pierre Bergé som fant sted fredag 8. september klokken 5.39 i hans hjem,» heter det i uttalelsen.

Den nye sjefsdesigneren: Fem ting du må vite om Anthony Vaccarello

Bergé møtte Yves Saint Laurent i 1958 og de to ble et par. I 1961 startet de to motehuset Yves Saint Laurent Haut Couture, som de drev sammen til 2002. Til tross for at de gikk fra hverandre allerede i 1976.

Yves Saint Laurent døde i 2008, også etter lang tids sykdom. Han ble 71 år gammel. Motehusets suksess ga både Bergé og Laurent et navn i bransjen. Bergé ble president av den Franske designer unionen i 1974 og grunnla det prestisjetunge franske moteinstituttet i 1986.

untitled link

Han er regnet som en av de mest inflytelsesrike personene i Frankrike, og var en aktivist for homofilesrettigheter og har donert deler av sin formue til AIDS-forskning, skriver Sky News.

Tidligere i år fikk han noe av æren for og ha hjulpet president Macron til seieren i valget, og magasinet Twin and Country kalte ham en av de mektigste mennene i Frankrike, skriver kanalen videre.

Hvordan var din opplevelse i dag?