Motelegende Pierre Bergé er død

DØD: Pierre Bergé, her på scenen under Sidaction gallamiddag under Haute Couture vår/sommer visningene under Paris Fashion Week i januar i år. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Mannen som etablerte motehuset Yves Saint Laurent sammen med nettopp Yves Saint Laurent, ble 86 år gammel. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Pierre Bergé døde, 86 år gammel, etter lengre tids sykdom melder hans organisasjon «La Fondation Pierre Bergé», ifølge den franske avisen Libération:

«Det er med stor sorg vi kunngjør dødsfallet til Pierre Bergé som fant sted fredag 8. september klokken 5.39 i hans hjem,» heter det i uttalelsen.

Den nye sjefsdesigneren: Fem ting du må vite om Anthony Vaccarello

Bergé møtte Yves Saint Laurent i 1958 og de to ble et par. I 1961 startet de to motehuset Yves Saint Laurent Haut Couture, som de drev sammen til 2002. Til tross for at de gikk fra hverandre allerede i 1976.

Yves Saint Laurent døde i 2008, også etter lang tids sykdom. Han ble 71 år gammel. Motehusets suksess ga både Bergé og Laurent et navn i bransjen. Bergé ble president av den Franske designer unionen i 1974 og grunnla det prestisjetunge franske moteinstituttet i 1986.

untitled link
NYHETER

Kjendiser i sorg etter Vogue-redaktørens død

Han er regnet som en av de mest inflytelsesrike personene i Frankrike, og var en aktivist for homofilesrettigheter og har donert deler av sin formue til AIDS-forskning, skriver Sky News.

Tidligere i år fikk han noe av æren for og ha hjulpet president Macron til seieren i valget, og magasinet Twin and Country kalte ham en av de mektigste mennene i Frankrike, skriver kanalen videre.

Publisert: