Slik blir programmet under Oslo Runway

VISER IGJEN: ByTiMo, med sjefdesigner Tine Mollatt i spissen, skal igjen vise sin nye kolleksjon under Oslo Runway. Foto: Gisle Oddstad / VG.

Tom Wood dropper den norske moteuken, mens Pia Tjelta viser for første gang.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Programmet under årets norske moteuke består av både gjengangere og nykommere.
Skuespiller Pia Tjelta skal vise sitt klesmerke «on schedule» for første gang, mens merket Tom Wood, som har gjort stor suksess med sine sølvringer, dropper den norske moteuken.

KJENDIS

Den beste gatemoten fra Oslo Runway

Designer Mona Jensen sier til MinMote at det ikke ligger noe dramatikk rundt valget.

– Det tar mye tid å gjennomføre en visning, noe som tidligere i stor grad har falt på mine skuldre. Vi er i en sterk vekst-fase nå, og tiden min strakk rett og slett ikke til denne gangen. Vi har akkurat styrket design-teamet med to nye designere, og ønsker å la dem få sette sitt preg på neste kolleksjon før vi tar en ny vurdering, sier Jensen.

Også Admir Batlak dropper den norske moteuken.

DESIGNER: Pia Tjelta viste sin kolleksjon «off schedule» under forrige sesong av Oslo Runway. Nå skal hun vise den som en del av de offisielle programmet. FOTO: TROND SOLBERG/VG

Pia Tjelta har fått mye oppmerksomhet for sine romantiske kjoler. Nå gleder hun seg stort til å være en del av det offisielle programmet.

– Jeg tror det blir spennende, og sikkert også nervepirrende. Vi er så i rute som det er mulig å bli i denne bransjen - altså ikke helt i rute, men satser på å bli det, sier Tjelta til MinMote.

KLÆR

– Drittnervøs!

Det er Cathrine Hammel som starter den norske moteuken tirsdag 14. august. Hun får følge av Epilogue, Anne Karine Thorbjørnsen, Cala Jade og byTiMo før IBEN avslutter første dag.
Dagen etter følger Moiré, Line of Oslo, Pia Tjelta presentert av Promenaden Fashion District og Michael Olestad før FWSS avslutter.

– Sesongens program viser bredden av norsk design og består av sterke brands med internasjonalt potensiale, sier leder for Oslo Runway, Ditte Kristensen, i en pressemelding.

KLÆR

Høydepunktene fra forrige runde

Den norske moteuken Oslo Runway avsluttes torsdag, da det igjen er duket for Bik Bok Runway Award hvor en designer har mulighet til å vinne 100.000 kroner for å jobbe med en ny kolleksjon.

KLART FOR MER STREETSTYLE: Det er ikke bare det som foregår på catwalken som er viktig under moteukene, også gatemoten får mye oppmerksomhet. Her poserer Annabel Rosendahl, Janka Polliani, Nathalie Helgerud, Emili Sindlev og Darja Baranikk for fotografene. Foto: Getty Images.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.