Rihanna om luksusmerket: – Jeg bruker meg selv som «muse»

DESIGNER: Rihanna åpner opp om sitt nye merke. Foto: AFP

Superstjernen (31) deler de aller første bildene og tankene bak det nye luksusmerket Fenty.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Rihanna blir det første svarte kvinnen som lanserer et eget luksusmerke under giganten LVMH, som også står bak merker som blant andre Celine, Dior, Fendi og Marc Jacobs. Fenty er det aller første luksusmerket LVMH er med på å bygge opp fra bunnen av.

I intervju med New York Times' T Magazine forteller hun om det nye merket som havner i butikkhyllene den 29. mai, og vi får den aller første smakebiten på hvordan superstjernens luksusmerke vil se ut.

Hun forteller i intervjuet at den første kolleksjonen er inspirert av der hun vokste opp – nemlig Barbados. På spørsmål om hvem som har inspirert henne til miksen mellom det maskuline og feminine i kolleksjonen svarer hun seg selv.

SMINKE

Rihannas sminkemerke slår Kylie Jenners

– Jeg bruker meg selv som «muse». Det er joggebukser med perler, eller en maskulin olajakke med et korsett. Jeg føler vi lever i en verden hvor folk omfavner hvem de er til det fulle, sier hun.

Prisene er som forventet stive, og rangerer fra omtrent 1700 kroner for en T-skjorte til 14.000 kroner for en jakke. Kolleksjonen består også av sko og smykker som vil ligge mellom 3000–6000 kroner.

Istedenfor å slippe kolleksjoner basert på sesong, skal nye plagg fra Fenty havne i butikkene hver måned.

Gjennom sine andre merker Savage x Fenty og Fenty Beaty har hun satt mangfold i fokus. Hun forteller at det også er viktig for henne når hun tar steget ut i luksusbransjen. Merket skal gå opp til størrelse 42.

– Jeg har kurver selv for øyeblikket, og hvis jeg ikke kan bruke mine egne klær som kommer det ikke til å funke, sant?

NYHETER

Mona Berntsens modelldebut for Rihannas undertøyskolleksjon

Hun åpner også opp om hvordan det er å være en svart kvinne i motebransjen.

– Jeg vet at jeg ikke er her fordi jeg er svart. Det er på grunn av hva jeg kan tilby. Og det fakta at jeg er svart er kun det: Et fakta.

Publisert: