MinJul: Tale Torp Torjussen

IT-JENTE: Tale Torp Torjussen er skuespiller i NRK-serien «VGS».

Skuespiller Tale Torp Torjussen glemmer aldri gleden av å våkne opp tidlig 24. desember, hente julestrømpen og se på «Julemorgen» og «Tre Nøtter til Askepott».

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Tale Torp Torjussen er for tiden å se i NRK-serien «VGS», men det unge talentet har også skapt seg en inspirerende profil på Instagram med over 50.000 følgere. Denne julen skal hun tilbringe i Oslo sammen med familien.

– Ofte får vi besøk av besteforeldre, tanter, onkler og fettere fra rundt om i Norge, og det å samle storfamilien til julefeiring er noe som er obligatorisk for min del, og for at julestemningen skal være på plass!

– Hva er ditt beste juleminne?

– Mitt beste juleminne er fra da jeg feiret jul som barn. Det var en helt egen glede å våkne opp tidlig den 24. desember, spurte ut i stuen, hente julestrømpen som hang over peisen, sette seg i sofaen og se på «Julemorgen» og «Tre Nøtter til Askepott» under dynen. Gleden og spenningen jeg kjente i magen da jeg var yngre, er det som var og er ordentlig jul for meg.

– Har du et skikkelig godt gavetips? 

– Jeg har to gode tips! Mitt første gavetips er kule ringer. Personlig elsker jeg smykker og tilbehør, og du ser meg aldri uten minst tre ringer på fingrene ...! I tillegg er ringer noe for alle kjønn, det handler bare om å finne den stilen man liker. Jeg synes Maria Black har mye bra accessoirer både for gutter og jenter, og på toppen av ønskelisten min står «BRO-ringen».

– En annen ting som ofte slår godt an, er personlige gaver! Jeg har ofte printet ut søte bilder av personer jeg er glad i, lagd et lite album og gitt det i gave. I tillegg er det koselig å skrive en liten kommentar til hvert bilde. Folk setter så utrolig stor pris på det, og minner betyr ofte mer enn ting.

– Har du en juletradisjon som skiller seg ut?

– Vi spiser ofte kalkun på julaften, og personlig synes jeg dette er den aller beste julematen! Jeg liker mye annet også, men de gangene vi har kalkun spiser jeg meg ofte altfor mett på middag, og desserten blir litt uinteressant, haha.

– Det blir ingen jul uten ...?

– Det blir ingen jul uten juletre. Her hjemme tar vi juletrepyntingen veldig seriøst, alt skal nemlig være i hvitt, glass og sølv. I tillegg er det å stå opp i mørke desember med et lysende tre i stua utrolig koselig! Jeg elsker også lukten av edelgran (det vi har hvert år), og det gir meg skikkelig julestemning!

– Hva skal til for å skape julestemning hjemme?

– For å skape julestemning hjemme mener jeg at man trenger juletre, julelys (enten på balkongen, verandaen eller på buskene i hagen), julepynt, gjerne noen søte nisser rundt omkring, julebrus i kjøleskapet (!) og ikke minst pepperkaker og klementiner i en skål på stuebordet.

– Når skal juletreet opp? Plast eller ekte? Hvilken pynt skal på?

– Som sagt har vi i familien Torjussen strenge regler når det kommer til juletrær! Vi har ekte trær, alltid edelgran, stående i stua med pynt og julekuler i hvitt, sølv og glass. På grunn av fargekoden har aldri julepynten jeg lagde som barn vært hengt opp på treet, men nemlig på noen kvister i vinduet i stedet, haha!

– Pyntingen av treet skjer den 23. desember, og da står ofte mamma og jeg i stua med julemusikk i bakgrunnen hele kvelden. Det at pyntingen skjer så sent gjør at man ikke får nytt synet av treet gjennom desember, men det er likevel en veldig koselig tradisjon jeg liker, og er vokst opp med.

– Hvordan pynter du deg helst til julefest?

– Til hverdags går jeg ofte i bukse eller dress av noe slag, så jeg elsker å gå med kjole i juletidene! Jeg er veldig glad i høye støvletter, så mitt go-to juleantrekk er en middels-kort sort kjole, gjerne med åpen rygg eller puff på ermene, og noen kule høye sko.

– Hvilken frisyre går du for?

– Den frisyren jeg oftest går for er voluminøst hår med store krøller. Jeg har layers og curtain bangs, så jeg digger å style håret mitt! Krølltangen jeg bruker heter «Fashion Curler» og er helt genial! Den krøller håret for meg, da jeg er helt elendig på å gjøre det selv, haha.

– Hva med make-up?

– Jeg liker best naturlig hudsminke med ekstra blush og «bushy brows». Det er skikkelig fresht med litt ekstra farge i kinnene, og jeg digger looken med litt store og bustete bryn! I tillegg, siden det er jul og mye pynting, pleier jeg å bruke en glitterskygge på innerste del av øyenlokket for en litt mer «extra» makeup-look. Ellers bruker jeg maskara, lipliner og en naturlig og skinnende lipgloss.

– Hvilket godteri, kaker eller dessert er din julefavoritt?

– Jeg er ekstremt glad i marsipan med sjokolade, hjemmelaget konfekt med fruktbiter og sjokolade og hjemmebakte pepperkaker. På julaften pleier vi å spise multekrem, men jeg er og veldig glad i enkel sjokolademousse eller fondant.

– Har du en TV-serie eller film du vil anbefale?

– Juleklassikeren «The Holiday» settes alltid på her hjemme. Den er utrolig koselig og søt, og en film jeg som regel ser sammen med mamma. På selve julaften pleier jeg å se «Tre nøtter til Askepott» og «Reisen til julestjernen». Begge filmene har vært en stor del av barndommen min, og jeg kan alle replikkene og de sangene som er, helt utenat!

– Hvilken aktivitet gjør du når du er lei av å ligge på sofaen?

– Når jeg er lei av å ligge på sofaen i juletiden pleier jeg å sette i gang ulike prosjekter. Det kan være alt fra baking til albumlaging, skriving av julekort eller å perle. Jeg kan og finne på å dra i gang noe aking ute med venner eller en tur i skibakken, men det er ikke akkurat favorittaktivitetene mine, haha.

– Hvilken bok leser du denne julen?

– Jeg er så dårlig på å lese i juleferien! Om sommeren kan jeg lese MANGE bøker på brygga eller på stranden i stekende sol, men om vinteren blir jeg altfor slapp på det. Jeg aner ikke hvorfor, men i hodet mitt hører lesing sammen med sommerferie på Sørlandet ...!

– Hvordan pynter du deg helst til nyttårsaften?

– På nyttårsaften liker jeg å glamme meg opp med litt mer glitter og paljetter enn det jeg gjør på julaften, men ofte kan jeg ende opp med å bruke samme antrekk begge dagene likevel. Det handler om hvordan man styler det, og om å bruke ulikt tilbehør. Det kommer også veldig an på hvem jeg feirer sammen med, men generelt er julaften litt mer «classy» og nyttår mer «glam» i mine øyne.

– Hvordan ser du tilbake på året som har gått?

– Det har vært et veldig innholdsrikt år med mange fine og bra opplevelser og mennesker. Endelig har jeg fått reist igjen etter pandemien, og jeg har fått oppleve nye og ulike kulturer og steder. Jeg var for eksempel på Bali i sommerferien – en reise jeg aldri kommer til å glemme!

– Året har og bydd på flere kule utfordringer og erfaringer, som en innholdsrik sommer og høst med innspilling av den nye dramaserien «VGS» på NRK TV. Jeg har møtt utrolig mange bra og dyktige mennesker, og er så takknemlig for alle mulighetene dette året har kommet med.

– Personlig tror jeg at 2022 er et av de beste årene av livet mitt, og jeg er veldig klar for å se hva neste år har å by på!

... 2022 nærmer seg slutten, hva er det ditt favorittbilde fra året som gikk?

– Helt til slutt: Har du noe nyttårsforsett?

– Jeg setter meg det samme nyttårsforsettet som jeg har hatt de to siste årene: «Å bli flinkere på å drikke mer vann.»

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: