Lek deg med blått på øynene

Gi øynene en supertrendy og oppsiktsvekkende vri, og smink dem med blå øyenskygge. Legg blå øyenskygge over hele lokket for en dramatisk effekt, eller framhev øynene med bare et hint av blått.

Mari Glans
Publisert:

I vår var det mye tendenser til turkise og sjøgrønne øyenskygger både på visningene og i kolleksjonene til de forskjellige makeup-merkene. I høst gjelder fortsatt de blå tonene, men nå er det rene og kraftige blåfarger som gjelder.

Blå øyenskygge har lenge hatt et noe utskjelt rykte, men er nå tilbake for fullt med 80-tallsbølgen denne sesongen. Og det går faktisk an å bruk blå øyenskygge både på dagtid og til fest.

Blå øyenskygge er en kontrastfarge som virkelig vil få brune øyne til å skinne. Om du har blå eller grå øyne, bør du velge en blåfarge som er mer intens enn øyenfargen din for å framheve den. Blå øyenskygge vil også gjøre røde og slitne øyne hvitere.

Velg riktig farge til øynene dine!Se hvilke farger som framhever øynene dine her!

Blå farger til øynene kan varieres i det uendelige. Du kan gå for en oppsiktsvekkende og trendy variant med knallblå eyeliner eller blått over hele øyelokket, eller du kan legge litt blått sammen med en mer nøytral øyenskygge for å gi sminken det lille ekstra.

Når du skal legge kraftige farger rundt øynene, er det viktig å holde resten av ansiktet nøytralt. Om det er fokus på flere deler av ansiktet samtidig, vil resultatet bli at det ser for mye ut. Hold leppene i nøytrale lyse toner, og legg rouge i kinnene for å balansere makeupen. Unngå skimmer og glittter, og hold huden forholdsvis matt for å rette all fokus mot øynene.

Vil du ha flere sminketips?Her er proffe tips for en bedre makeup

Gjør som stjernene

Blått er en vanskelig farge å bruke, og det gjelder å finne nyansen som kler hudtonen din best. Ofte er de mest flatterende fargene indigo (en blanding av blå og lilla), midnattsblå og de havblå nyansene.

Rihanna har på bildet gått for en mer blålilla øyenskygge, som hun har kun lagt over øyet. Øyenskyggen er veldig konsentrert i fargen, og er lagt på den nederste delen av lokket og litt ut over øyekroken for å understreke den kraftige fargen.

Stephanie Pratt fra The Hills bruker ofte blått for å få fram de blå øynene sine. Hun bruker enten en metallisk blå kajal på våtkanten eller både på våtkanten og under øynene for en forsterket effekt.

Gwen Stefani valgte en knallfarget turkis eyeliner på øynene sine da hun viste sin nye kleskolleksjon under New York Fashion Week i høst. Looken er både trendy, enkel og stilfull på samme tid.

Liker du Gwens eyeliner?Se hvordan du kan kopiere looken til Gwen Stefani her!

Blått til fest

Som kveldsmakeup er blå øyenskygge fin å bruke alene over hele lokket, eller i kombinasjon med andre farger eller sotede øyne. For å få looken til Versace på bildet legger du først sotede øyne med grå og sorte farger, og så den blå øyenskyggen over. Forsterk gjerne den blå skyggen ekstra på den innerste og midterste delen av øyenlokket og langs vippene under øyet.

MinMote.no - Norges største moteside

Om du kun vil bruke en knallblå øyenskygge til øynene, er det fint å kombinere en matt og en skimrende blåfarge. Den matte gir den beste fargeintesiteten, mens skyggen med skimmer reflekterer lyset og gir mer liv til øynene om den legges over den matte. Her er det viktig å få en så mettet blåfarge som mulig, så bruk en god øyenskyggebase og klapp øyenskyggen inn med penselen.

En kul og enkel partylook er å legge en nøytral farge på øyelokket og legge en knallfarget kajal i en bred stripe under øyet, slik som på visningen til Nanette Lepore.

Knallfarger er kult til fest!Se hvordan du bruker knallfarger for et best resultat

Relevante artikler videre:

Kjøp nye øyenskygger på nett!Her er de beste sminkebutikkene

Hiv deg på 80-talls trenden!Her er høstens kuleste partylook

Skal du kjøpe ny sminke?Her er de fem produktene du må ha i høst

Flere makeup-tips!Her er de ti hotteste trendene

Publisert:

Finn mer innhold om: