Norske Ray Kay regisserer millionvideo med kjendismodell

ray kay toppbilde

Den norske stjerneregissøren Reinert «Ray Kay» K. Olsen har nettopp regissert sin nyeste video: En svindyr modellvideo for Taio Cruz, med Victoria’s Secret-engel Shanina Shaik i spissen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
ray kay toppbilde

KJENDISREGISSØR: Reinert «Ray Kay» K. Olsen har regissert noen av de mest kjente musikkvideoene. Foto: Privat

ray kay toppbilde

UNDERTØYSENGEL: Shanina Shaiks kanskje mest kjente modelloppdrag er for Victoria's Secret. Nå er hun med i Ray Kays siste video. Foto: Getty Images

Det hele har skjedd i huset hvor blant annet Gucci har laget sin kampanje med Hollywood-kjendis Blake Liveley.

- Dette er første gang i historien at så mye penger har blitt brukt på modeller i en musikkvideo. I musikkvideosammenheng er dette casting budsjettet uten sidestykke i nyere historie, og det er veldig spesielt at vi greier å samle en sånn samling av stjernemodeller til en musikkvideoshoot. Det er nok mer enn ti ganger mer enn det vi vanligvis pleier å bruke på casting, hevder Olsen til MinMote, et drøyt døgn etter at han har spilt inn musikkvideoen.

Olsen vil ikke på grunn av en konfindensialitetsavtale ikke gå ut med tall, men MinMote erfarer at det er snakk om flere millioner som er brukt på casting av modeller til videoen.

George Michael-remake

Videoen er en «remake», altså en ny versjon, av George Michaels legendariske musikkvideo til «Freedom 90», som ble spilt inn i 1990. Michael selv nektet å være foran kamera, og i stedet ble en rekke modeller brukt - også til å synge: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Cindy Crawford og Christy Turlington – senere kjent som «the big five», og 90-tallets heteste modeller.

UTSIKT: Huset videoen ble spilt inn i er tegnet av kjendisarktiekten John Lautner. Foto: Arne Ottar Olsen / Privat).

Kjente modeller

Videoen til haugesunderen Ray Kay er spilt inn med artisten Taio Cruz og låten «Do What You Like» i Los Angeles, med seks modeller.

MinMote erfarer at én av dem er Shanina Shaik (24), som har gått på catwalken for blant annet Chanel og Oscar de la Renta, samt i Victoria’s Secrets verdenskjente undertøysshow. En annen er Yara Khmidan som også har gjort Victoria's Secret og kalles «den nye Adriana Lima» i bransjen.

Shaik har også lagt ut bilde av seg selv på Instagram med teksten «Behind the scenes. Styling by@jeffkim #specialproject #comingup»:

untitled link

- Jeg er utrolig fornøyd med alt vi filmet. Dette skal bli en helt spesiell video. Jeg tror dette kommer til å bli regnet som en klassiker i fremtiden, sier Olsen og fortsetter:

- Det var ingen tvil om hvorfor disse modellene er stjerner. De leverte mye mer enn det vi er vant med. Det var veldig god stemning på settet og alle var ekstremt proffe. Vi var litt spente på om disse stjernemodellene kom til å like hverandre eller ikke. Heldigvis gikk det bra da vi skjøt en scene med alle sammen, og de smilte og lo mellom tagningene.

Millionsuksess

SEXY: Artisten Taio Cruz skal omringes av hele seks modeller i videoen. Foto: Arne Ottar Olsen / Privat).

Den norske regissøren har tidligere regissert videoer for blant annet Beyoncé, Lady Gaga og Britney Spears – og det var i 2011, da sistnevnte hadde videopremiere på «Till the world ends» han fikk livet snudd på hodet og ble – ifølge flere amerikanske bransje- og kjendisnettsteder – en av verdens hotteste videoregissører. I tillegg har han regissert Justin Biebers «Baby», som lenge var den mest sette videoen på Youtube med over 11 millioner visninger.

Den kommende videoen er spilt inn i Beverley Hills, i huset The Sheats Goldstein Residence – som eies av multimillionæren James F. Goldstein. Tidligere har huset blitt til ulike moteshoots, blant annet Guccis Blanke Liveley-kampanje.

Nå tror regissøren at videoen kommer til å skape blest, når den slippes om to-tre uker.

- Det kommer til å bli mye oppstyr rundt denne videoen. Plateselskapet har allerede fått mye forespørsler og oppmerksomhet fra media og fans rundt videoen og casten, sier han.

Fakta om «Ray Kay»:

  • Hans fulle navn er Reinert K Olsen
  • Fra Haugesund og har bodd i USA i 11 år. Er nå basert i Miami.
  • Har regissert musikkvideoer for blant annet Justin Bieber, Beyoné, Lady Gaga og Britney Spears.
  • Her kan du se mer av Ray Kays videoer
Publisert:

Finn mer innhold om: