Fem høydepunkter fra Oslo Runway

Oslo runway høydepunkter

Gatemote, fargepaletten hos Christina Ledang og supermodell-comeback er noen av høydepunktene fra den norske moteuken. 

Oslo runway høydepunkter

Anna Skavlan på catwalken for Moods of Norway. Foto: Trond Solberg/VG

Oslo runway høydepunkter

Moteblogger Guri Heli. Foto: Instagram/@guriheli

Oslo runway høydepunkter

byTiMo med Siri Tollerød i spissen. Her med designer Tine Mollatt etter visningen. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Mote-Norge har i to dager fartet rundt i Oslos gater for å få med seg høst- og vinterkolleksjonene til norske fremadstormende designerne og merker, blant annet byTiMo, Christina Ledang, Holzweiler og Tom Wood. Oslo Runway er over for denne gang, og høydepunktene har vært mange.

Her er fem høydepunkter fra den norske moteuken:

1. Siri Tollerød med comeback for byTiMo

GJORDE COMEBACK: Siri Tollerød synes det var stas å være tilbake på den norske catwalken. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Onsdag kveld fikk byTiMo-designer Tine Mollatt applaus for sin nye høst- og vinterkolleksjon. Modellen som både åpnet og lukket showet var den internasjonale supermodellen Siri Tollerød.

– Det var kjempegøy å få gå byTiMo-showet. Jeg er stor fan av både klærne og designeren Tine Mollatt, sier Tollerød til MinMote bak scenen.

Sørlandsjenta har bodd utenlands i flere år og JOBBET FOR VERDENS STØRSTE MOTEHUS som Chanel, Christian Lacroix, Givenchy, Christian Dior og Valentino, for å nevne en brøkdel. Nå er hun tilbake i Norge, og innrømmer at det hører til sjeldenhetene at hun går på den norske catwalken.

NYHETER

«Skam»-Josefine i norsk design for internasjonal motegigant

2. Fargepaletten hos Christina Ledang

FEMININT: Rosa, lyseblått og gull preget kolleksjonen til den norske Oslo-designeren. Foto: MinMote

Oslo-designeren presenterte sin C.L.E.A.N by Christina Ledang-kolleksjon på OsloVelo onsdag ettermiddag. Fargepaletten var en av de friskeste innslagene under hele Oslo Runway og bestod for det meste av baby-rosa og blått, gull, sylskarpe gråtoner og gammelrosa. Flere av plaggene hadde innslag av fuskepels og lodden ull, og ble båret med power attitude av modellene.

3. Holzweiler på Nasjonalmuseet

A post shared by HOLZWEILER (@holzweiler)

Holzweiler presenterte tirsdag den siste kolleksjonen i sin Munch-triologi for fullsatt sal i Nasjonalmuseet for Samtidskunst. Lokalet var det perfekte bakteppe for en tidsriktig kolleksjon. Der Admir Batlak treffer nisjemarkedet med sine utfordrende kreasjoner, leverer Holzweiler en kolleksjon som kan selges til alle – noe vi også tror den vil gjøre.

4. Moods of Norway med ny look

MENNENE BAK: Peder Børresen og Simen Staalnacke takket for visningen til trampeklapp fra Mote-Norge. Foto: Trond Solberg / VG

Onsdag viste Simen Staalnacke og Peder Børresen sin vår/sommer 2017-kolleksjon under Oslo Runway, med et ganske annet uttrykk enn vi har sett tidligere.

– Nå har vi holdt på i 14 år, så det er klart at merket har utviklet seg. Vi holder på med mye av det samme, men vi har tonet ned uttrykket litt og pakket det inn på nye måter. Du kan si det er samme DNA, men et forandret uttrykk, forklarte Staalnacke til MinMote.

Showet åpnet med en lang, bohemsk kjole med romantisk blomsterprint, og fortsatte med en jumpsuit som stoppet under knærne med feminin innsvingt midje og små blomster. Etterhvert kom også hakket mer rocka plagg, som hvite t-skjorter med Anette Stai-trykk.

5. Gatemoten

Den norske moteuken har de siste sesongene også markert seg internasjonalt. Med dét kom blant andre den amerikanske street style-fotografen Adam Katz Sinding med kameraet sitt til Oslos gater. Moteprofiler som Janka Polliani, Natalie Helgerud, Guri Heli og Darja Barannik ble knipset om hverandre og viste at det faktisk er mulig å kle seg inspirerende i flere minusgrader.

Publisert: