Nyheter

Mette-Marit i gjenbruksantrekk på Nobel-banketten

ELEGANTE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ankommer nobelbanketten på Grand Hotel i Oslo torsdag kveld. Foto: NTB scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit (42) gikk for en asymmtrisk kjole på Nobel-banketten torsdag – en kjole hun siste brukte under Opera-åpningen i 2008.

 • Thea Roll Rakeng
 • Angelica Hagen
Publisert:

Torsdag kveld etter fredsprisutdelingen var det klart for den årlige Nobel-banketten på Grand Hotel i Oslo med over 250 inviterte gjester. Statsledere, toppolitikere og representanter fra den norske kongefamilien var samlet for å hedre vinneren av årets fredspris.

I ettermiddag under selve utdelingen var kronprinsesse Mette-Marit iført en hvit designerdrakt fra Alexander McQueen, og et silkehårbånd har har brukt flere ganger tidligere.

Også under banketten kjørte kronprinsessen gjenbruk: En lang, elegant kjole i kremhvitt. Kjolen har hun brukt en gang tidligere - ved åpningen av operaen i Oslo, da med en cape av geit over.

MinMote-leder Martine Lunder mener at dette er blant de beste motevalgene Mette-Marit har tatt noensinne.

– Jeg elsker det! Mette-Marit som alltid går med langermet, dette var en overraskelse - og kred for gjenbruk. Dette minner meg faktisk om noe Jennifer Lopez kunne gått med, nå som vi kan se overdelen skikkelig i motsetning til i 2008. Asymmetrisk skjæring er superhot, og Mette-Marit kler det veldig godt, sier Lunder.

Saken fortsetter under bildet!

FLOTT: Kronprinsesse Mette-Marit ankom nobelbanketten i en elegant kjole, som like så godt kunne blitt båret av superstjernen Jennifer Lopez. Legg merke til skoene! Foto: NTB scanpix

Solid Nobel-garderobe

Kronprinsessen har de siste årene imponert, men også fått kritikk for sin rådyre Nobel-garderobe. I 2011 viste Mette-Marit frem hele tre nye designerkjoler fra Valentino og Pucci, og MinMote kunne avsløre at Nobelgarderoben hennes var verdt over 100. 000 kroner.

I 2012 ankom hun banketten i en mørkeblå blondekreasjon som var spesialsydd for anlendingen, mens i 2014 gikk for gjenbruk og en blomsterdrøm av en kjole som ble hyllet av moteekspertene.

Her er Mette-Marit med Nobelkjolen i 2008:

ÅPNING AV OPERAEN: Mette-Marit brukte kjolen under åpningen av Den norske opera i Oslo i april 2008. Den gang med løst hår og enkel sminke og med en kappe av geit over kjolen. Foto: NTB scanpix
Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Nobel-utdelingen: Mette-Marit strålte i hvit drakt og frekk hårbøyle

 2. NYHETER

  Mette-Marit på New York-galla i luksusgjenbruk

 3. NYHETER

  Sjekk Mette-Marits trendy luksussko

 4. NYHETER

  Mette-Marit gikk for luksusgjenbruk på den kongelige vennefesten

Finn mer innhold om:

 1. CIA
 2. Nobels Fredspris
 3. Kronprinsesse Mette-Marit

Relaterte artikler

NYHETER

Kronprinsesse Mette-Marit i norsk kjole på Nobel-banketten

NYHETER

Mette-Marit med ny prikkekjole på Nobel-fest

NYHETER

Mette-Marit i gjenbrukskjole med glitterbelte: – «Too much»

NYHETER

Mette-Marit i spesialdesignet norsk kjole på Nobel

KJENDIS

Mette-Marit fyller 43: Her er moteåret som har gått

KJENDIS

Mette-Marits ti beste antrekk i 2015

NYHETER

Mette-Marit strålte på Nobel-fest