Finn din høstduft blant sesongens nyheter

Høsten er her og de friske parfymene som lukter så godt på sommerhalvåret, passer plutselig ikke like godt. minMote har samlet høstens dufter. Finn din favoritt.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Tiden er snart inne for julebord og andre festligheter - perfekte anledninger til å lukte ekstra spennende og godt.

minMote har snakket med parfymeekspert Cecile F. Egeberg, daglig leder av konseptbutikken Heaven Scent, for gode parfymeråd.

Hun mener duft er en såpass personlig sak at man må velge ut parfymer som man ier komfortabel med, samt får deg i godt humør.

Hva skal man tenkte på når man velger duft til fest?

- Til fest er det litt på samme måte som om du vil gå med «den lille sorte» eller en knallrød se-på-meg kjole. Ta gjerne utgangspunkt i det du skal ha på deg.

Tenk på hva du vil si med duften og hva du vil duften skal gjøre for deg, sier Egeberg til minMote.

Hvorfor frister det mer med tyngre dufter på vinterhalvåret?

- Høst er en mørkere tid. Luktesansen trekkes mot litt tyngre dufter med krydder og «myke» ingredienser får understreke f. eks «dype» viner, kraftige sauser og mørkere toner på plagg, sier parfymeeksperten.

Tips: Hvis du synes mørketiden blir for lang, kan et tips være å starte dagen med en kvikk og frisk parfyme for en boost!

Hva mener du er den største feilen kvinner gjør når de skal velge ny parfyme?

- De fleste av oss har en del bomkjøp bak oss. Som oftest er disse et resultat av hastverk (som f.eks. å kjøpe noe med seg noe fra taxfreen i all hast).

Man kan også gjøre bomkjøp hvis man lar seg forføre av en reklame - eller at en venninne går med duften og at den er fantastisk på dem - men rett og slett ikke passer deg.

Gode tips fra eksperten før du handler parfyme:

Prøv duftene og ta deg tid til å se hvordan den utvikler seg på deg.

Gå til butikker der betjeningen har erfaring og kunnskap med veiledning og råd - for all del ikke kjøp før du er helt sikker.

Bruk heller litt mer penger på en virkelig god duft, enn å la deg forføre av en billigversjon.

Les også: En duft av vår

Publisert: