Motehus sjokkerer med ny veske - prislapp: 275.000 kroner!

Karl Lagerfeld er kjent for å flytte grenser. Denne sommeren tar han 275.000 kroner for en liten veske.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Årets «må ha»-tilbehør varierer fra sesong til sesong. Det gjør også prisene. I år vil det franske motehuset Chanel selge vesker til svimlende summer.

Det er den konkylieformede vesken som vekker oppsikt. Den kommer i to utgaver - en enkel til om lag 190.000 kroner og en belagt med steiner til om lag 275.000 kroner. Det er jentene bak den populære bloggen «Purse Blog» som har avslørt prisene.

«Selv den ansatte på telefonen hos Chanel reagerte på prisen», skriver de på bloggen.

Det britiske nettstedet Huffington Post, reagerer sterkt på den svimlende summen. De har lite tro på at vesken vil slå an blant kvinner.

LES OGSÅ: Lårkort, frekk og sexy sommermote

Også Sonia Huanca Vold, minMotes moteansvarlig, reagerer på prisen, men påpeker at det finnes et marked for alt.

– Det sier seg selv at Karl Lagerfeld ikke ønsker at dette skal være en veske som skal slå an blant hvem som helst. Dette er ikke bare symbolet på hans kolleksjon og visning for denne sesongen, det vil også bli sommerens store statussymbol. Vi kommer garantert til å se noen stjerner med dette skjellet i hånden på den røde løperen. Å betale 275.000 for en veske er selvsagt helt galskap, men blant den pengesterke mote- og kjendiseliten er dette bare en liten dråpe i havet.

I februar kom kronprinsesse Mette-Marit med en av de mest eksklusive Hermèsveskene hengende på armen. VG fikk da opplyst fra den norske Hermès-forhandleren at vesken, som var fra merkets Birkin-kolleksjon (i sin tid designet til ære for stilikonet Jane Birkin), hadde en utsalgspris på 64.000 kroner.

Listen over dyre designervesker lang - Hermès, Fendi, Prada, Yves Sain Laurent, Zac Posen, Bottega Veneta, Gucci og Chloè er bare noen av motehusene som har solgt vesker til svimlende summer.

LES OGSÅ: Se hva som bør skjule seg under den hvite blusen

LES OGSÅ: Slik bruker du sporty trenden – Lite klær, mye hud og svette

Publisert:

Finn mer innhold om: