Dette kan du shoppe og droppe fra Versace-kolleksjonen

Neste uke kommer Versace for H&M-klærne i norske butikker. Landets moteeksperter har allerede lagt sin elsk på kolleksjonen, men tror enkelte av plaggene blir for vågale for nordmenn.

Merete Gamst
Publisert:

Neste uke kommer Versace for H&M-klærne i norske butikker. Landets moteeksperter har allerede lagt sin elsk på kolleksjonen, men tror enkelte av plaggene blir for vågale for nordmenn.

Under den storslåtte motevisningen i New York natt til onsdag, ble det klart at Donatella Versace satser på glamour, knallfarger og heftige mønstre når det eksklusive merket blir tilgjengelig i H&Ms butikker 17. november.

Ikke bare sang artisten Prince på eventet, men en rekke stjerner møtte opp på første rad.

minMote har bedt sjefredaktør i ELLE, Signy Fardal og moteredaktør i Det Nye, Rubi Sørvik peke ut plaggene du absolutt må sikre deg! Samt hva du lett kan droppe å hamstre.

Prisen på plaggene ligger mellom 199 kr til 2999 kroner.

Fardal mener hele kolleksjonen er fantastisk.

- Den er fargerik, sexy, feminin og glamorøs. Et deilig dypdykk i motehuset Versaces historie. Den inneholder alle elementer man forbinder med det italienske motehuset som luksus, leopardmønster, skinn, palmeblader, nagler og gull, sier ELLE-sjefen, som synes det er vanskelig å velge favoritter fra kolleksjonen

Også Rubi i Det Nye har falt for kleskolleksjonen.

- Det kan virke overveldende med så mye farger og intrikat print, men man kan kombinere plaggene med basisplagg, sier Sørvik til minMote.

Dette kan du shoppe

Signy Fardal, sjefredaktør i ELLE:

- Gå for skinnplaggene! Jeg liker spesielt godt skinnkjolen med nagler og den korte skinnjakka med nagler. Strengt tatt synes jeg det meste er å stå i kø for. Jeg tror norske jenter kommer til å elske dette, spesielt de unge, sier Fardal.

Rubi Sørvik, moteredaktør i Det Nye:

- Skjørtet med krokodilleprint er en favoritt. Det blir for eksempel råfint med et mønstret skjørt til en enkel grå genser, sier Rubi.

Hun er spesielt begeistret for tilbehøret i kolleksjonen:

- Jeg skal definitivt sikre meg et armbånd og en choker. I tillegg flørter jeg med tanken om å kjøpe en skinnkjole. Den er litt mer hardcore enn jeg vanligvis går for, men så er det jo faktisk Versace som har designet den, så da må man benytte muligheten. For å tone den ned kan den styles med en bomullscardigan og lave boots, forklarer moteredaktøren.

- Forøvrig syns jeg mye i herrekolleksjonen kan være råfint til jente. Jeg skal blant annet kjøpe en herre t-skjorte til meg selv, legger Rubi til.

Dette kan du droppe:

Signy Fardal, sjefredaktør i ELLE:

- Vær forsiktig når du styler disse plaggene. Få personer kommer unna med å kle seg i denne kolleksjonen fra topp til tå. Den funker nok best når plaggene kombineres med andre nedtonede plagg, sier Fardal.

Rubi Sørvik, moteredaktør i Det Nye:

- Hundehalsbåndet er vel litt i overkant for en vanlig fest og kan muligens gi litt for heftige assosiasjoner. Her vil jeg anbefale å heller gå for den mer nedtonede chokeren.

- Den røde kjolen med asymmetriske stropper er ikke min favoritt. Denne er svært vanskelig å «pull off», men jeg skal aldri si aldri, fortsetter Sørvik og legger til:

- Fuskepelsvesten falt heller ikke helt i smak hos meg, så den lar jeg henge.

Versace for herre

Andreas Abelhaug, stylist og daglig leder for Zenon, har sjekket ut kolleksjonen og tror dressene kommer til å slå an i Norge.

- Dressene er kommersielle og blazerne har smal silhuett og en knapp, noe som er veldig flatterende, sier han.

Han oppfordrer gutta til å sikre seg følgende favoritter fra kolleksjonen:

- Den sorte dressen er en god investering og ikke minst en fantastisk blazer til god pris, sier Andreas og fortsetter:

- Både den blå og rosa skjorten er fresh til festbruk. Disse kan fint brukes inni en dress og frisker opp et ellers klassisk antrekk, sier han.

Ullfrakken med skinnermer er ganske vågali, ifølge stylisten, men definitivt kul.

- Alexander Wang, Balmain og Dsquared2 satser alle på jakker med skinnarmer neste sesong. Dette er med andre ord en ny trend som har kommet, også for gutta, sier Abelhaug.

Dette kan gutta droppe

- Jeg synes i utgangspunktet at skinnbukser for menn kan være kult hvis det kombineres riktig, men skinnbukse med gulldetaljer blir rett og slett for mye. Den står ikke på ønskelisten min i år, sier stylisten bestemt.

T-skjorten og skjorten i temaet «stampa» i gull, korall, blått og dyremønster faller heller ikke i smak.

- Jeg synes det rett og slett blir litt tacky. Det er ikke alt fra 80-tallet som bør se dagens lys igjen. Dette er gode eksempler på akkurat det, sier motemannen.

- Det finnes også en caps i kolleksjonen med samme farger som «stampa»-serien. Den håper jeg virkelig ikke ligger under juletreet mitt i år, sier Abelhaug.

Publisert: