Alexa Chung slår tilbake mot vektkritikken

Alexa Chung (28) er lei av å høre at hun er for tynn. Nå tar moteikonet et oppgjør med kritikerne.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Britiske The Sun og Daily Mail har kanskje gått lengst i sin kritikk av it-jenta, forfatteren og TV-profilen Alexa Chung. Under titler som «Alexa Chung er tynn i New York» og «Forsvinner hun fra moteverden?» har avisene beskrevet Chung som ekstremt tynn og spekulert i om hun har slitt med spiseforstyrrelser.

«Hun sjokkerte fansen med sine smertefullt tynne bein», skrev Daily Mail under moteuka i New York tidligere i år.

Kritikken toppet seg da Chung i vår la ut et bilde av seg selv i en lårkort kjole ved siden av moren på nettsamfunnet Instagram - kommentarfeltet ble umiddelbart fylt til randen med kommentarer som «kvalmende tynn», «skremmende» og «dårlig forbilde». Chung forsøkte først å svare i en egen kommentar hvor hun sa at kvinner kommer i alle størrelser, men så seg til slutt nødt til å fjerne bildet fullstendig.

Utover dette har Chung vært ordknapp når det gjelder vektkritikken. Nå innrømmer hun imidlertid ut til motenettstedet fashionista.com at det ikke alltid er like lett å ignorere at kommentarene hagler.

- Jeg synes det er helt forferdelig. Det er på tide at folk slutter å dømme kvinner på bakgrunn av hvordan de ser ut og begynner å fokusere på intellektet deres i stedet. Man kan for eksempel like stilen min uten å like vekten, mener Chung og fortsetter:

- Jeg blir så frustrert. Selv om jeg kommer i denne fasongen betyr ikke det at jeg vil at alle andre skal se slik ut - hvordan kan folk vite at jeg ikke ser meg selv i speilet og skulle ønske jeg var noen kilo større?

Flere av de som kommenterte Instagram-bildet av Alexa hevdet hardnakket at hun måtte ha et usunt forhold til mat. Chung selv tilbakeviser imidlertid enhver form for spiseforstyrrelse.

- Det er ikke sånn at jeg sulter meg, virkelig ikke.

- Jeg sitter heller ikke og dømmer andre folk når jeg blar gjennom magasiner. Jeg sitter ikke og tenker «oi, hun har jammen gått opp noen kilo». Hvem bryr seg om sånt? Kan ikke heller folk tenke «oi, hun har et veldig bra TV-show», fortsetter Chung.

Den tidligere modellen har prydet forsiden på både Vogue, ELLE og Harpers Bazaar. Hun topper stadig best kledd-lister, sitter på første rad på de beste moteshowene, og har fått en egen Mulberry-veske oppkalt etter seg. Vogue-redaktør Anna Wintour kaller henne «et fenomen», mens New York Times har utropt henne til sin generasjons Kate Moss. Likevel hender det at Alexa Chung knapt tåler synet av sitt eget speilbilde.

- Det er definitivt dager da jeg føler at jeg ser helt grusom ut. Men det er menneskelig. Jeg tror ingen ser seg selv i speilet og er strålende fornøyd hver eneste dag. Kanskje Beyoncé og Halle Berry bare. Selvtillit er noe man må jobbe med, og for meg går det i bølgedaler, sier hun.

Les også:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: