Se Mette-Marits kjoleforvandling

KJOLEFIN: Mette-Marit kom i redesignet kjole på gallamiddag på slottet tirsdag. Kjolen ble kombinert med matchende clutch. Foto: NTB Scanpix
KJOLEFIN: Mette-Marit kom i redesignet kjole på gallamiddag på slottet tirsdag. Kjolen ble kombinert med matchende clutch. Foto: NTB Scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit fikk designer Nina Skarra til å redesigne kreasjonen hun bar i 2010 - og la ut en smakebit til sine følgere på Instagram.

I forbindelse med presidentbesøket fra Estland avholdes det en gallamiddag på Slottet tirsdag kveld. Kronprinsesse Mette-Marit har for anledningen kledd seg i en kjole fra Nina Skarra. Det er ikke første gang kronprinsessen bærer denne kjolen, men kreasjonen har endret seg noe siden sist.

Mens originalen var asymmetrisk uten ermer og hadde en glatt overdel, har den redesignede versjonen fått ermer og rysjer på overdelen.

- Når du gjør et redesign så gir du nytt liv til et plagg som eieren allerede har fått et nært forhold til. Det blir jo et sammarbeid og det er alltid inspirerende å jobbe med kronprinsessen, forteller designer Nina Skarra til MinMote.

Kronprinsessen bar den lyseblå kjolen da Dronning Margrethe av Danmark fylte 70 år i 2010. Det er designeren selv som har gjort endringene på kjolen.

Før gallamiddagen delte Mette-Marit et lite glimt av kreasjonen på Instagram-profilen sin hvor hun skrev: Enda en favoritt som har fått et nytt liv.. @ninaskarra #engangtil #gjenbruksdagen

Foto: Instagram
Foto: Instagram

- Jeg synes det er flott at hun setter fokus på et så viktig tema. Dette er noe jeg opplever at kronprinsessen er veldig opptatt av, og hun er en fantastisk ambassadør for bærekraft, som her, i form av redesign og gjenbruk, sier Skarra.

Hun får støtte av MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold, som mener kronprinsessen gjør lurt i å benytte seg av sosiale medier.

- Det er positivt at Mette-Marit bruker sin posisjon til å fokusere på gjenbruk. Ved å være aktiv på Instagram kommer hun også tett på unge, moteinteresserte jenter, påpeker MinMote-lederen.

Samarbeider med Jenny Skavlan

Kronprinsessen opprettet nylig en egen profil på den sosiale bildedelingstjenesten, og har blant annet kommunisert med Jenny Skavlan angående deres Fretex-samarbeid.

Vold tror dette kan være positivt for kronprinsessens omdømme.

- Mette-Marit viser at hun ikke bare er en moteprinsesse som ikler seg italienske luksusplagg, og fremstår som folkelig ved å dele bilder på sosiale medier, sier Vold.

Mette-Marit har flere ganger tidligere kledd seg i design signert Nina Skarra, som er kjent for sitt engasjement for bærekraftig mote. Designeren har tidligere holdt visning under moteuken i New York.

Da Skarra holdt en lanseringfest i New York, menget Mette-Marit seg med den internasjonale motefiffen, hvor blant annet modellen Hanneli Mustaparta og Pucci-designer Peter Dundas også deltok.

Se kjolen før og etter:

FØR: Kronprinsesse Mette-Marit brukte Skarra-kjolen på dronning Margrethes 70-årsdag i 2010. Nå er kjolen oppdatert og klar for enda en gallamiddag. Foto: Scanpix
FØR: Kronprinsesse Mette-Marit brukte Skarra-kjolen på dronning Margrethes 70-årsdag i 2010. Nå er kjolen oppdatert og klar for enda en gallamiddag. Foto: Scanpix
SMÅ ENDRINGER: Mette-Marits kjole har få endringer. Kjolen har fått ermer og nye rysjer på brystpartiet. Kjolen er redsignet av norske Nina Skarra.
SMÅ ENDRINGER: Mette-Marits kjole har få endringer. Kjolen har fått ermer og nye rysjer på brystpartiet. Kjolen er redsignet av norske Nina Skarra.Fredrik VarfjellNTB scanpix

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?