10 deilige julegensere

JULESTEMNING: Den britiske artisten og mediaprofilen Myleen Class varmer opp til jul iført strikkegenser, dressbukse og røde lepper. Grå genser med reinsdyrmotiv fra RiverIsland.com, 400 kr. Beige genser med pingvin fra NewLook.com, 300 kr. Svart genser med reinsdyr fra Tibi hos Net-A-Porter.com, 2970 kr. Mønstret strikkegenser fra Lindex, 299 kr. Foto: NTB Scanpix/Produsentene

En god strikkegenser hører vinteren til. Kom i julestemning med sesongens koseligste og mest sjarmerende genser.

Natalie Ngo
Publisert:

Skorter det på julestemning vil morsomme strikkegensere med julemotiv spre glede både til deg og de rundt deg. Du kjenner den kanskje igjen fra amerikanske filmer og TV-serier, men i år dukker de stemningsfulle genserne også opp i motebutikker i både spenstige og nøytrale farger.

Internasjonalt feires «Christmas Jumper Day» fredag 13. desember i år. Det er den britiske organisasjonen Save The Children som står bak den årlige tradisjonen. Tanken bak er at de som ønsker kan kle seg i julegenser denne dagen og samtidig donere penger til veldedighet.

I år har de også invitert kjente britiske motehus, som Alexander McQueen, Burberry, Matthew Williamson og Vivienne Westwood, til å lage spesialdesignede julegensere som auksjoneres bort.

Å, JUL MED DIN GLEDE: Hvit genser fra H&M, 199 kr. Mønstret strikkegenser fra ONLY hos Nelly.com, 299 kr. Genser med julekuler fra RiverIsland.com, 500 kr. Grønn genser fra Asos.com, 397 kr. Lyseblå genser fra NewLook.com, 280 kr. Svart strikkegenser fra Zara, 399 kr. Foto: Produsentene

Du trenger ikke å ta den helt ut for å kle deg i julegensere. Den trenger nemlig hverken å være glorete eller blinkende som et juletre for å skape stemning. Synes du det blir for mye med en julegenser, finnes det mønstrede strikkegenser som også kan brukes etter jul.

Uansett om du går for mønster eller julemotiv, bør du bruke genseren til en nøytral underdel slik at den ikke stjeler oppmerksomhet fra selve overdelen.

Skal du bruke en festlig variant til en penere anledning kan du kombinere den med et par pene dressbukser og pumps. Et feminint miniskjørt eller skinnshorts med mørke strømpebukser under gir et enda mer pyntet uttrykk.

Vil du kjøre på med en skikkelig julegenser, kan du gå på skattejakt i vintage- og second hand-butikker etter unike gensere som skriker jul fra hals til bukselinning.

Publisert: