Modell-pappaen havnet foran kamera

Pappa (44) har alltid fulgt den nye stjernemodellen Erjona Ala (17) på jobb. Nå er Musa Ala hyret inn som modell selv.

Denne uken gikk Erjona på catwalken for noen av verdens fremste motehus i New York.

Pappa, Musa Ala (44), som er bussjåfør i Nettbuss i Kristiansand, har måttet endre stillingsstatus fra fast ansatt til tilkallingsvikar, etter at datteren Erjona ble ønsket på catwalken for de fremste motehusene i verden allerede fra hun var 15.

– Vi var veldig klare på dette med en gang; hun får ikke lov til å reise alene. Så jeg byttet lenge vakter og møtte stor forståelse fra snille kolleger, men til slutt måtte jeg be styret i buss-selskapet om å få en ordning så jeg kunne følge datteren min. De viste stor forståelse, fortalte Musa Ala VG tidligere denne uken.

65 show

I høst er Erjona modell i den verdensomspennende nye høst og vinter-kampanjen til den franske luksusvaregiganten Louis Vuitton med bilder tatt av motens stjernefotograf Steven Meisel. Denne uken drar hun til moteuken i New York. I fjor høst gikk hun 65 show på catwalkene i New York, London, Milano og Paris og ble kåret til en av sesongens topp 10 mest spennende nykommere på style.com

LES OGSÅ: Dorthe Skappels strikkeoppskrift har skapt hysteri – nå starter døtrene butikk

Pappa Musa Ala har hele tiden stått i bakgrunnen med en sekk på ryggen med vann, frukt, mat og sko med høye hæler til datterens moteshow og castinger.

Men mellom slagene har altså far og datter blitt hyret til en større kampanje her hjemme.

Om farens innsats sier designer Alexander Helle i Norwegian Rain:

– Tenk hvilken påkjenning det er å være den som venter på en modell. Men han har gjort det kompromissløst for å skape den tryggheten og sikkerheten Erjona trenger på sin ferd mot toppen av en knalltøff motebransje.

Ble trigget

– Denne tryggheten trigget oss. Noe som er ordentlig - ikke overfladisk, håndfast til tross for at det ligger i luften. Å trekke faren ut fra venterommet og inn foran kamera med henne, ville imidlertid rikke med hennes og hans erfaringer, og dette nye møtet mellom far og datter var noe vi ville fange og utfordre.

– Det er et fint minne fra denne tiden med Erjona, sier Musa Ala til VG:

–Det var jo litt uventet dette her, men veldig velkomment. Jeg har blitt kontaktet om reklameoppdrag tidligere, men ikke kunnet på grunn av at jeg har fulgt Erjona verden rundt, fortelle Musa Ala videre.

LES OGSÅ: Dorthe Skappels strikkeoppskrift har skapt hysteri – nå starter døtrene butikk

LES OGSÅ: Dette er høstens kuleste genser

LES OGSÅ: Se Victoria Beckhams svinedyre ønskeliste – og kopier stilen på budsjett

Hvordan var din opplevelse i dag?