«Fotballfrue» om datterens garderobe: - Vi kjøper både billig og dyrt

BLOGGFEST: Både Alexandra Joner, Caroline Berg Eriksen og Sandra Lyng Haugen tok turen til Vixen Blog Awards onsdag kveld. Foto: Mattis Sandblad/ VG

Caroline Berg Eriksen viste seg på sin første motefest etter fødselen. - Det er litt stas å ha noen dyrere ting også, sier hun om datterens klesgarderobe.

MinMote
Publisert:

Av: INGRID BRUVIK og ODA MARIE MIDBØE

Fotballfrue er Norges mest leste blogg, og har over 100.000 lesere daglig. Onsdag kveld var hun blant gjestene til Vixen Blog Awards, hvor hun var nominert i kategorien «årets inspirasjonsblogg» og årets «kjendisblogg».

Selv hadde den nybakte moren kledd seg i en sort jumpsuit utsmykket med paljettdetaljer, som hun matchet med en paljettbelagt clutchveske, oppsatt hår og dyp røde lepper.

- Det er veldig hyggelig å være blant folk igjen. Ikke at jeg ikke har vært det. Men jeg savner den lille jenta mi, sier hun til minMote.

- Litt stas med dyrere ting også

I høst raste debatten om moteklær for barn. Psykolog Willy-Tore Mørch advarte mot barnemote og blogging, som han mente kan gi barna reaksjoner senere i livet. Rådyre luksusklær til minsten blir vanligere og vanligere, og hvorvidt det er riktig eller galt å kle opp små barn i dyre luksusklær ble gjenstand for stor debatt i det offentlige ordskiftet.

Selv har Berg Eriksen lagt ut flere «bloggposter» der hun viser frem deler av datterens klesgarderobe. Blant plaggene finnes designerkjoler- og plagg fra både Ralph Lauren og Armani.

- Vi kjøper både billig og dyrt. I hverdagen er det mye billig, men vi synes det er litt stas å ha noen dyrere ting også, for eksempel i helgene. Men det er ikke sånn at vi bare kjøper dyrt - vi kjøper begge deler, forteller hun på spørsmål om hvilket forhold hun har til moteklær for barn i lys av debatten.

Uten sminke til hverdags

Artist Sandra Lyng Haugen viste seg også på den røde løperen, og kunne røpe at hun henter moteinspirasjon fra en supermodell som nylig fylte 40 år.

- Kate Moss er nok mitt største stilikon. Hun klarer alltid å se både kul og avslappet ut. Jeg liker også godt stilen til Beyoncé. Selv om hun ikke er noe stilikon, er hun flink til å kle seg etter kroppen sin, sier Lyng Haugen, som selv sverger til en avslappet hverdagsstil.

- Jeg bruker ikke sminke til hverdags. Men jeg er veldig glad i sterk farge på leppene, og velger ofte rød leppestift, gjerne mot en burgundernyanse, sier hun.

Redaktør vant årets moteblogg

En av de mest prestisjefylte prisene på utdelingen er «årets moteblogg». I fjor var det Ulrikke Lund som stakk av med seieren, men den populære bloggeren måtte i år se seg slått av Stylemag-redaktør Celine I. Aagaard bak bloggen «Hippie Hippie Milkshake». Ulrikke Lund, som ikke deltok på arrangementet, vant pris for årets «kjendisblogg», mens Nettenesta-blogger Anette Haga fikk prisen for «årets beste outfit».

Se antrekkene fra bloggutdelingen nedover i saken:

KUL I GUL: Artist Sandra Lyng Haugen gikk kledd i topp fra Nina Jarebrink, skjørt fra Stand Black Nude, jakke fra Bik Bok og sko fra Bianco. Foto: Mattis Sandblad/ VG
FOTBALLFRUE: Caroline Berg Eriksen, bedre kjent som Fotballfrue, hadde sin første opptreden på rød løper siden fødselen. Antrekket bestod av en jumpsuit fra Virgos Lounge, clutch fra Asos og sko fra Nelly. Hennes kavaler for kvelden, bloggeren Kjetil Lundstein, hadde kledd seg i frakk fra Whyred, skjorte fra Filippa K og skjerf fra Acne. Mattis Sandblad/ VG
SVENSK DESIGN: Artist og musiker Maya Vik kledde seg i Acne fra topp til tå, og bar smykker fra Tom Wood. Foto: Mattis Sandblad
SINNABLOGGER: Motebevisste Linnea Myhre strålte på den røde løperen iført et antrekk fra Nina Jarebrink og sko fra Weekday. Foto: Mattis Sandblad
STYLEMAGDRONNING: Celine I. Aagaard vant pris for «Årets Moteblogg» Den stilbevisste redaktøren hadde på seg vintage bukser, blazer fra H&M, sko fra Alexander Wang, smykker fra Tom Wood og veske fra FWSS. Foto: Mattis Sandblad/ VG
EDGY: Mariann Thomassen er vanligvis svært fargerik på den røde løperen, men hadde valgt et antrekk i sort og hvitt fra den svenske designeren Designer Tomorrow for Lindex og gullsko fra Bianco. Foto: Mattis Sandblad/ VG
POP- PRINSESSE: Alexandra Joner hadde på seg en kjole fra American Apparel og blazer fra By Malene Birger. Foto: Mattis Sandblad/ VG
Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.