Victoria's Secret modell langer ut mot fransk manneblad

PRESSET: Modell Sara Sampaio hevder mannebladet Lui brøt kontrakten da de publiserte et forsidebilde av henne som viste nakenhet. Foto: Yann Coatsaliou/AFP

Sara Sampaio hevder bladet Lui trykket nakenbilder av henne mot hennes vilje.

Maiken Svendsen
Publisert:

For to uker siden fikk Harvey Weinstein sparken som produsent etter at The New York Times avslørte anklager om seksuell trakassering mot ham. I etter kant sto en rekke kjente skuespillere langet ut mot produsenten.

NYHETER

Vil vise omfanget av seksuelle overgrep og trakassering

Det har ført til at også en rekke modeller har åpnet opp om trakasseringen i motebransjen. Christy Turlington Burns sa til WWD at bransjen er «omringet av overgripere».

Torsdag kveld delte Victoria's Secret engel Sara Sampaio flere bilder på Instagram hvor hun skriver at hun følte for å dele opplevelsen hun nylig hadde med det franske manneblandet Lui.

«Jeg vil at enhver modell og kvinne skal vite at de har rett til å ta sine egene avgjørelser om sin kropp og bilde. Jeg skulle gjøre en fotoshoot for forsiden til Luis høstutgave, med kravet om at det ikke skulle være noe nakenhet», skriver hun.

Presset til å vise mer

Både modellen og hennes byrå var tydelige på det i kontrakten, slik at Sampaio skulle føle seg trygg, skriver hun.

«Selv med det kravet i avtalen ble jeg presset til å ta nakenbilder på settet, de spurte hvorfor jeg ikke ville vise brystvortene eller være helt naken. Jeg måtte forsvare valget mitt gjennom hele fotoshooten, og forhandle grensene mine igjen og igjen, og passe på at jeg dekket meg selv til som best jeg kunne» skriver hun videre.

NYHETER

Sara Sampaio gikk hardt ut mot pressen etter toppløsbilder

Etter shooten oppdaget hun at på noen av bildene var det mer nakenhet enn hun var komfortabel med.

Saken fortsetter under videoen

«Jeg sa i fra, og ble forsikret om at de bildene ikke skulle brukes. Bladet løy og publiserte en forside med nakenhet, som var et tydelig brudd på kontrakten», hevder hun.

NYHETER

Langer ut mot kroppskommentarer

Kalt vanskelig å jobbe med

VANTE OMGIVELSER: Sara Sampaio på catwalken under Victoria's Secret Fashion Show. Foto: Getty Images.

Tidligere har modellen opplevd å bli presset til å være naken på fotoshoots. De har brukt tidligere nakenbilder som pressmiddel, skriver modellen.

«De gangene jeg sto på meningene mine ble jeg kritisert og kalt vanskelig å jobbe med», avslutter hun.

Sampaio er engel for undertøysmerket Victoria's Secret, og skriver at hun til tider ikke har noe imot å være lettkledd:

«I sammenhenger hvor jeg ser det å være naken som en kunstform og hvor det er naturlig, gjennomtenkt og kreativt. Kun fordi jeg har posert naken før gir ikke det andre rett til å anta at jeg vil gjøre det igjen under enhver omstendighet», forklarer hun.

Posten er hashtaget med «Min jobb burde ikke inkludere overgrep».

Ifølge People har bladet nå tatt bort alle bildene av forsiden fra sine sosiale medier. De har ikke uttalt seg i saken foreløpig.

Publisert: